ÚLTIMA HORA

Sanitat confirma més de 8.500 nous casos de coronavirus des de divendres

ÚLTIMA HORA

👑 Joan Carles I decideix marxar d'Espanya

La majoria de iogurts porten més sucre del necessari

Només el 10% dels iogurts que podem trobar al supermercat són «baixos en sucre», segons revela un estudi de la Universitat de Leeds

Imagen de archivo de yogures.
L'excés de sucre als iogurts, un problema | Cedida

L'excés de sucre als iogurts és un problema tant existent com creixent. Ara, així mateix, la troballa va un pèl més enllà amb l'anàlisi que un grup de científics de la Universitat de Leeds, al Regne Unit, han dut a terme d'un total 900 iogurts. L'estudi, però, ha acabat agreujant la consciència generalitzada sobre el sucre als iogurts, ja que conclou que només un 10% dels iogurts analitzats contenen «un baix nivell de sucre» —concretament, menys de 5 grams per cada 100 de producte—.

D'altra banda, també cal posar en relleu que en el cas dels productes per a nens, aquesta xifra disminueix fins al 2%. Per això mateix, doncs, la majoria de iogurts que mengem tenen molt més sucre del què pensem. L'estudi, que no queda aquí, també treu a la llum que amb un iogurt i un 'Petit-Suisse', un menor de 4 anys ja hauria ingerit més del sucre recomanat.

  

Només 2 de 10 productes infantils són baixos en sucre

És una altra de les reveladores dades de l'estudi esmentat. De fet, només els iogurts naturals i els iogurts grecs complien amb la recomanació mínima de la IMS i del Sistema de Salut Britànic, els quals recomanen només 5 grams de sucre per cada 100 de producte. Els segueixen ben d'aporp els iogurts catal·logats com ecològics, que tenen uns 13 grams de sucre per cada 100 grams de producte.

Els iogurts aporten notables beneficis a la salut.
Un menor ingerint un iogurt | Antena 3

 

El problema, però, sorgeix amb els productes destinats als menors d'edat. Segons els investigadors, del total de 101 productes d'aquesta categoria tan sensible, només 2 dues tenien menys de cinc grams de sucre per cada 100 grams de producte. Xifra alarmant que revela que la majoria de productes làctics —d'aquest tipus— per menors d'edat sobrepassen d'allò més el límit de sucre permès. 

La doctora Bernadette Moore, investigadora de l'Escola de Ciències de l'Alimentació i Nutrició de la Universitat de Leeds (Regne Unit) i principal autora d'aquest estudi, ha comentat: «Vaig encetar aquesta investigació quan el govern britànic va incidir en la qüestió. Fins aleshores, i com a mare, els donava iogurts als meus fills sense adonar-me de tot el sucre afegit que duen». 

La fruita, alternativa per endolcir els iogurts

Lucía Martínez, experta en nutrició, ha explicat que molts iogurts se serveixen del màrqueting per intentar mostrar que són més sans. «La majoria tenen molt de màrqueting darrere. Tant institucional com de les mateixes empreses làctiques, que són molt ponents», explica l’esperta al fil de l’estudi britànic.

Segons aquesta, doncs, només són realment saludables el iogurt natural i el grec, els formatges frescos i el quefir. D’altra banda, la mateixa Martínez relata que per endolcir els nostres iogurts sense posar-hi sucre, la millor alternativa possible és posar-hi fruita.


Comentaris

envia el comentari