La Bisbal del Penedès no està lliure de la plaga d'incivisme i mal ús amb els contenidors que hi ha al Baix Penedès. Des de l'Ajuntament han publicat diverses imatges de contenidors situats a les urbanitzacions plens de deixalles que no s'han de tirar en aquests espais. Mobles, matalassos, sofàs, roba, restes d'obra o de poda s'amunteguen al costat dels contenidors, donant una imatge deplorable i afectant el medi ambient.
Per retirar tots aquests residus, el consistori ha contractat un servei de recollida que, una vegada al mes, s'emporta tot allò que els incívics deixen al costat dels contenidors. Durant aquesta setmana està previst que es faci la neteja d'aquests. Des de la regidoria de Medi Ambient han recordat que aquestes conductes són sancionables i han demanat als veïns que, s'hi observen conductes incíviques, avisin l’Ajuntament amb el màxim d’informació possible.
Identificar els veïns incívics
De fet, gràcies a la col·laboració ciutadana ja s'han pogut identificar diversos veïns incívics, que han rebut una notificació per part de l’Ajuntament. Des de l'Ajuntament de la Bisbal han volgut recordar que el municipi compta amb un Punt Verd on s’hi poden portar tota mena de deixalles les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any. De la mateixa manera, el primer dilluns de cada mes hi ha un servei de recollida de voluminosos al que es pot accedir avisant amb un mínim de cinc dies d’antelació al consistori.
Contenidors de fracció orgànica
També en recollida de residus, l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha anunciat que instal·larà 50 contenidors de fracció orgànica de 240 litres de capacitat a les urbanitzacions del municipi. El passat divendres 31 d’agost la Junta de Govern Local va aprovar el procediment obert de contractació, per un import de 16.126 euros (IVA inclòs). L’objectiu de la regidoria de Medi Ambient és millorar la recollida de matèria orgànica al Priorat, la Miralba, Can Gordei, l’Esplai, la Masieta, el Papagai i l’Ortigós. En aquesta campanya no s’inclou el nucli, perquè ja recull la matèria orgànica de forma separada, ni tampoc Santa Cristina, ja que la gestió del servei de recollida d’escombraries en aquesta urbanització va a càrrec de l’Ajuntament de Rodonyà.