Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
CDR pels carrers de Barcelona

Un malalt d'ELA, l'últim afectat pels talls dels CDR a Barcelona

L'home ha compartit la seva situació a través d'una piulada que s'ha fet viral durant el dia d'avui

CDR pels carrers de Barcelona
Els CDR porten un mes de protestes, des de la sentència als líders independentistes | EP

Les mobilitzacions i concentracions dels CDR després de la sentència del procés estan provocant reaccions per allà on passen. Després del tall a la frontera amb França a la Jonquera que va provocar pèrdues milionàries entre els transportistes i l’estat, les barricades formades a l’AP-7 a Salt (Girona) i l’èxit de la crida als bascs per bloquejar la frontera d’Euskadi amb França, el pròxim objectiu dels manifestants ha estat bloquejar tots els accessos a Barcelona.

Els talls a Barcelona no són una novetat. Des de fa justament 31 dies,  centenars de manifestants tallen la Meridiana amb Fabra i Puig de la capital catalana exigint la llibertat dels polítics independentistes presos, a més d’una conversació entre l’estat espanyol i el català per solucionar la situació pacíficament.

Les conseqüències amagades dels talls dels CDR

Les afectacions dels talls són visibles: embussos, crits i molta tensió envolta els carrers de Barcelona des de fa setmanes. Si bé els manifestants ajuden els vehicles estacionats proporcionant aigua i menjar, i fins i tot deixen passar aquells que tenen realment una urgència, les constants crítiques d’irresponsabilitat per les conseqüències que estan creant el bloqueig no cessen.  

L’última víctima de les reivindicacions independentistes ha estat Jordi Sabaté, un català que ha transmès a través d’una piulada el que li ha succeït arran els bloquejos a la capital catalana:

«Avui gràcies al bloqueig dels CDR que han fet a Barcelona, he hagut de defecar al meu llit ja que la meva cuidadora s’ha vist afectada pel bloqueig», afirma. «Jo tinc ELA, i sóc totalment dependent», continua explicant. «Sé que molts en llegir això us burlareu de mi, però m’és igual». 

L' Esclerosis Lateral Amiotròfica (ELA) és una malaltia neuromuscular que consisteix en la degeneració selectiva de les motoneurones, les encarregades d’activar els músculs implicats en el moviment voluntari.

La resposta de la xarxa, però, ha estat tot el contrari al que ell esperava: tothom ha donat el seu suport a la situació, mentre que alguns d'ells han aprofitat per opinar sobre els bloquejos dels CDR i les conseqüències dels talls.