YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Una malaltia desconeguda provoca 550 ingressats en només 4 dies

Un hospital del sud de l'Índia investiga la misteriosa síndrome que ha fet saltar les alarmes

Professionals sanitaris atenent un pacient amb covid-19 en una UCI de l'Hospital del Mar, en la pandèmia de coronavirus
Un hospital del sud de l'Índia investiga la misteriosa síndrome que ha fet saltar les alarmes | Catalunya Diari


En plena crisi del coronavirus, tots els esforços a nivell científic i sanitari s'han centrat a vèncer la pandèmia. No obstant això, al llarg d'aquests mesos han sorgit altres malalties misterioses que també han alarmat els experts i han posat de manifest la vulnerabilitat del nostre sistema de salut per fer front a tots els problemes sanitaris que afecten una societat.

550 ingressos en només 4 dies al sud de l'Índia

És el cas d'una nova malaltia que està sent investigada en un hospital situat al sud de l'Índia, una zona on, en tan sols quatre dies, han estat ingressats més de 550 pacients amb preocupants quadres mèdics.

Tots els ingressats han presentat quadres similars, com atacs epilèptics en breus espais de temps, marejos, diarrea, desmais, mal de cap i vòmits, uns símptomes amb els quals s'ha pogut descartar qualsevol relació amb la Covid-19.

La majoria dels ingressats, gairebé 300, són nens que van poder ser donats d'alta després de ser atesos a l'hospital. No obstant això, un home de 45 anys va morir aquest passat diumenge a causa de la malaltia en qüestió.

Els casos van començar a arribar als hospitals d'Eluru, al sud de l'Índia, aquest passat cap de setmana, fent saltar les alarmes de les autoritats sanitàries del país. La notícia ha fet la volta al món en poques hores per la inquietud generalitzada que existeix davant de qualsevol epidèmia des de l'esclat de la pandèmia del coronavirus.

Els investigadors intenten descobrir l'origen de la misteriosa malaltia

El govern de l'Índia ha enviat un equip mèdic format per experts de l'Institut Nacional de Virologia, el Centre Nacional de Control de Malalties i l'Institut Indi de Ciències Mèdiques per investigar la síndrome.
 

Als pacients se'ls van realitzar tests de diverses malalties conegudes, però cap va ser concloent. També es van analitzar aliments de consum habitual al lloc, com l'arròs i l'oli de cuina, així com mostres de sang i orina, sense obtenir cap resultat.
 

«Algunes persones pensen que és histèria col·lectiva, però no és així», deia AS Ram, cap mèdic de l'hospital governamental d'Eluru, assegurant que la majoria dels hospitalitzats havien mostrat símptomes reals.
 

«La majoria dels pacients arriben amb ferides menors al cap o un ull morat després d'un desmai sobtat. Però en una o dues hores, la majoria millora, tot i que no podem diagnosticar què està causant aquests símptomes», advertia el doctor.

Descarten que sigui histèria col·lectiva i apunten a una intoxicació

Després de descartar que pugui tractar-se d'un cas d'histèria col·lectiva, els experts han continuat amb la investigació per intentar aclarir l'origen d'aquesta malaltia.
 

En tots els pacients han trobat rastres de partícules de plom i níquel en sang, el que ha portat els experts a sospitar que podria ser una intoxicació per substàncies verinoses que s'utilitzen comunament en pesticides o control de mosquits.


La premsa local ha informat que aquests alts índexs de níquel i plom en la sang dels pacients podria haver-se transmès «a través de l'aigua o la llet», el que ha portat les autoritats a recollir mostres d'aigua i llet i enviar-les a analitzar al Ministeri de Salut.
 

El líder de l'oposició, N. Chandrababu Naidu, va tuitar demanant una «investigació completa i imparcial de l'incident». Segons el seu testimoni, podria tractar-se d'un cas de contaminació de les aigües, que les autoritats podrien estar intentant encobrir.
 

Per la seva banda, un responsable local de Salut ha assegurat, en declaracions a 'The New Indian Express', que la investigació està en marxa, però encara és molt aviat per treure conclusions.
 

Aquest nou problema de salut pública a l'Índia arriba en un moment especialment delicat per al país. Amb gairebé 10 milions de contagiats per coronavirus, l'Índia s'enfronta a dues malalties desconegudes amb un sistema de salut desbordat per la pandèmia i l'escassetat de recursos.


Comentaris

envia el comentari