Malestar al Consell Comarcal del Baix Penedès per l'anunci de Benach sobre el Logis

Eva Serramià confirma el projecte «amb una empresa de primer nivell mundial» però deplora la manera com s'ha anunciat

La presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva Serramià, ha confirmat el projecte en el qual s'està treballant  perquè una empresa «de primer nivell mundial» s'instal·li als terrenys previstos pel Logis Penedès, en el que seria una alternativa per aquest projecte logístic. Serramià també ha mostrat el seu malestar per la manera com l'alcalde de Banyeres, Amadeu Benach, ha fet l'anunci aquest dimarts 27 de novembre davant els mitjans de comunicació.

«És un projecte que hi portem treballant des de fa molt de temps amb seriositat, parlant amb tothom, i sap greu que vingui algú i se'l vulgui apropiar», ha respost Serramià a preguntes dels periodistes després d'una roda de premsa per un tema diferent feta al Consell. La presidenta troba, a més a més, «una temeritat» que es faci aquest anunci «quan encara no hi ha res tancat i s'han de parlar moltes coses amb diferents administracions».

 

Empresa del sector de la tecnologia i la innovació

Benach ha dit al matí que una empresa important del sector de la tecnologia i la innovació ha mostrat el seu interès a ubicar-se als terrenys on s’hauria de desenvolupar el Logis. Un projecte que tindria un menor impacte per la comarca i per Banyeres, i que comportaria crear llocs de treball de més qualitat. Segons Benach,  l'empresa faria una inversió inicial de quinze milions d'euros, i que aquesta podria acabar arribant fins als 100 milions, creant uns 200 llocs de treball.

Sobre la possibilitat que aquesta empresa sigui Applus Idiada, que ja fa temps que expressa la seva necessitat de créixer per desenvolupar projectes relacionats amb el cotxe autònom, Serramià no ha volgut confirmar res, però ha admès que seria «important» que Idiada pogués fer aquest creixement dins de la comarca i no hagués de marxar fora. L'empresa està participada per la Generalitat i ja té activitat a la comarca, segons ha avançat Benach. El projecte es podria presentar al pròxim Consell d'Alcaldes.