Les màncies, mètodes d'endevinació per mitjà d'un oracle

T'ho expliquem tot sobre aquesta forma d'intentar descobrir el futur

Qué son las mancias: Descubre los 14 tipos de adivinación más efectivos
Les catorze classes més efectives d'endevinació | HOROSCOPOMAGICO.COM

Des de temps ancestrals, els humans han fet servir dues maneres per mirar de desxifrar el futur: l'endevinació i la vidència. Mentre que la clarividència és un mètode espontani, intuïtiu i natural que es pot manifestar a través de maneres ben diverses —sensacions, somnis, imatges...—, l'endevinació, per mitjà de màncies diferents, és analítica i també inductiva, i es du a terme a través de diferents signes que mira de provocar la persona interessada a descobrir el futur. Si continues llegint, t'explicarem les curiositats més destacades al voltant de les màncies.

Les catorze classes de màncies existents i les seves arts endevinatòries

Tal com hem dit, l'endevinació és l'habilitat de fer una interpretació dels presagis i els missatges per mitjà de l'aprenentatge, el coneixement i la comprensió de les associacions i símbols relacionats amb els oracles.

D'aquesta manera, i tal com afirma 'Horóscopo Mágico', les màncies o arts endevinatòries —és exactament el mateix— ens ofereixen una resposta a alguna pregunta. Aquestes respostes, de fet, no es vinculen necessàriament amb el coneixement del futur, sinó que miren d'oferir respostes a les preguntes o d'arribar a determinades metes. 

Per aconseguir-ho, es farà servir un oracle o mètode de suport, que poden ser objectes ben diferents: des de les conegudes boles de vidre fins a les cartes, passant per altres articles que consten de menys popularitat, com les monedes, les claus o, fins i tot, els udols d'algun gos.

Si segueixes llegint podràs saber quines són les màncies més rellevants dins del món de les arts endevinatòries, a banda de descobrir-ne diverses de força desconegudes i de ben curioses.

1. La quiromància

La quiromància es vincula amb la lectura de les línies de la mà. Això vol dir que, per mitjà dels dibuixos que la gent té al palmell de les mans, es pot mirar de llegir el futur. En particular, el poble gitano consta d'un do molt afinat pel que fa a la quiromància, perquè els seus membres sovint poden desxifrar a la perfecció tots els plecs i línies de les mans per tal de trobar la línia de la família, la de l'amor, la de la vida i altres aspectes.

  • No et perdis: Què són els txakres i quin significat tenen?

2. La lectura de les fulles de te

Aquesta mància se serveix de la interpretació de les restes que deixen les fulles de te a les tasses per mirar de desxifrar allò que passarà. A nivell de la cultura popular, ens ha arribat aquest mètode d'endevinació per mitjà de la sèrie 'Charmed' —'Embruixades'— o als llargmetratges de Harry Potter.

3. La cafeomància

Es tracta d'una tècnica d'endevinació que guarda una gran semblança amb la que acabem de descriure i que es fa servir força en alguns països del món, com ara Turquia. Aquí, es basa en la lectura del pòsit que queda després de beure cafè. En cas que el pòsit tingui la forma d'un peix, es vincula amb notícies positives. 

En canvi, quan apareix una forma que recorda a una aranya simbolitza un mal averany. En cas que després de beure el cafè ens aparegui un símbol semblant a l'infinit, tindrem bona sort a nivell econòmic, i si veiem un triangle al cul de la tassa o del got es pot relacionar amb algun desplaçament o viatge que arribarà. Si, en canvi, veus que el pòsit dibuixa la silueta d'algú, això vol dir que hi ha algú molt estimat que ja no és viu i que et protegeix. Finalment, en cas que t'aparegui un cor, això implicarà l'arribada d'un amor nou a la teva vida. 

4. L'aleuromància

Trobes que la cafeomància és peculiar? Doncs encara existeix una altra tècnica d'endevinació més singular: es tracta de l'aleuromància, una pràctica que ha quedat oblidada en certa mesura i que es fonamenta en la forma que deixa la farina per tal d'interpretar el futur. 

5. La cristalomància

Quan s'evoca la imatge d'una bruixa, molta gent es posa a imaginar-se una senyora gran que consulta el futur a través d'una bola de vidre. La cristalomància es basa precisament en la interpretació dels senyals que capten les boles de vidre. De fet, s'ha pogut demostrar que aquestes esferes ja es feien servir fa moltíssims anys, ni més ni menys que 4.000.

  • Et recomanem: L'astrologia kàrmica et permet descobrir quin destí t'espera
Qué son las mancias: Descubre los 14 tipos de adivinación más efectivos
Les cartes també poden ajudar a predir el futur | HOROSCOPOMAGICO.COM
 

6. La cartomància

Es vincula amb aquelles arts endevinatòries dirigides a fer una lectura de les cartes per esbrinar els esdeveniments que es produiran en un futur. Tot i que es poden llegir cartes de diferents menes, les del tarot estan ideades específicament amb la finalitat de funcionar com a oracle.

  • No et perdis: La baralla espanyola al tarot: usos i significat

7. La lectura dels udols dels gossos

Has sentit mai a parlar del sisè sentit dels animals i, en concret, del dels gossos? La lectura dels udols dels gossos té un gran vincle amb aquest sisè sentit, perquè se serveix dels udols d'aquests animals per fer una predicció del futur, i es fonamenta en la creença que indica que els gossos podrien percebre alguns fets que han de passar.

8. La geomància

Es tracta d'una art d'endevinació molt antiga. Literalment, el seu nom vol dir endevinació a través de la Terra i és que, de fet, la persona que du a terme la geomància únicament fa d'intermediària per interpretar els missatges que vehicula la Terra. A través de la geomància, la Mare Terra enviarà uns missatges concrets quan s'hagi connectat amb el consultor.

Qué son las mancias: Descubre los 14 tipos de adivinación más efectivos
La geomància consisteix en l'endevinació a través de la Terra | HOROSCOPOMAGICO.COM
 

9. La litomància

Aquesta tècnica es basa en la predicció dels esdeveniments del futur per mitjà de pedres precioses i semiprecioses, en què es fa ús d'una dotzena de vidres que cal purificar prèviament: lapislàtzuli, quars fumat, ambre, sodalita, pedra lunar, calcita, quars rosa, àgata, angeleta, jaspi, ametrina i ametista.

  • Et recomanem: Què són l'amor kàrmic, les flames i les ànimes bessones?

10. La tiromància

Una altra mància que es vincula amb els productes alimentaris: en aquest cas, aquesta mància tan habitual als pobles grecs oferia una interpretació de les formes que deixaven els processos de fermentació del formatge. Igualment, es deia que els formatges amb cucs ajudaven a interpretar el futur, posant-los al damunt d'un tros de paper en què hi havia escrits els noms de diversos individus sospitosos d'haver comès un delicte. Aleshores, els cucs es dirigirien cap al lloc on hi havia escrit el nom de la persona culpable del delicte.

11. La cleidomància

Dins del món de les arts de l'endevinació, aquesta mància és una tècnica d'endevinació molt antiga que requereix l'ús d'una clau, que es farà servir com si fos un pèndol, i d'una cinta. Ens ajuda a descobrir noms, dates, a trobar alguna cosa que s'hagi perdut o a esbrinar el sexe d'un nadó abans que es pugui veure.

12. L'ovomància

Si volem recórrer a l'ovomància, haurem d'agafar un got d'aigua, una agulla i un ou. Aleshores, punxarem la closca de l'ou i deixarem caure tot el seu contingut a l'interior del got. Mentre la clara va caient, farem la pregunta per a la qual volem obtenir una resposta. La forma que quedi al got a causa del contingut de l'ou marcarà la interpretació del futur basada en aquesta tècnica. Pot ser que dibuixi un cercle, un vaixell, un arc, bombolles, etc.

13. La xilomància

Es fonamenta en examinar i interpretar les branques i els troncs dels arbres que han anat a parar al terra i n'observa també l'orientació, la forma i la posició de la fusta per tal de fer una interpretació del futur. Ens ensenya el gran vincle que les arts de l'endevinació tenen amb la natura. Aquestes pràctiques sovint s'obliden i resulta molt estrany que trobem un vident que les faci servir, tot i que això no vol dir que hagin deixat d'existir.

14. L'aracnomància

La aracnomancia emplea arañas para leer el porvenir
Aquesta tècnica se serveix de les aranyes per esbrinar el futur | HOROSCOPOMAGICO.COM

De nou, una mància que també té relació amb la natura: l'aracnomància, en concret, afirma que el fet de veure una aranya durant el matí ens portarà bona sort, i que si en veiem una durant la nit rebrem una notícia favorable.


Comentaris

envia el comentari