Muntatge d'un cotxe envoltat de cons i el logotip de la DGT

La manera fàcil i senzilla d'aconseguir dos punts extres al teu carnet de cotxe

Ara tens la possibilitat d'afegir dos punts al teu carnet de conduir

Aquest 2023 hem viscut diversos canvis per part de la Direcció General de Trànsit, més coneguda com a DGT per les seves sigles. Tots han arribat a causa de la nova reforma de la Llei de Trànsit.

Totes aquestes novetats han despertat l'interès dels conductors, ja que s'han hagut d'acostumar a noves normes. Un dels canvis està relacionat amb la possibilitat d'afegir dos punts al carnet de conduir aquest any.

Des de l'organisme han compartit que l'objectiu final és millorar el comportament, a través de la formació, dels conductors. D'aquesta manera, intenten assegurar-se d'augmentar la seguretat a les carreteres espanyoles.

Què passava abans de la reforma de la Llei de Trànsit?

Abans que arribés la reforma de la Llei de Trànsit, en cas que un conductor hagués perdut punts del carnet, per recuperar els 12 inicials havia de passar un temps sense cometre infraccions que comportessin la retirada de més punts. 

Si els punts es perdien per una infracció greu, el temps que havia de passar eren dos anys. En cas que la infracció fos molt greu, aquest temps s'ampliava a tres anys.

Muntatge d´un cotxe a punt d´entrar a la carretera i una rodona amb una multa
Abans de la reforma d'aquesta llei, havies d'estar un temps sense cometre infraccions per recuperar els punts. | Industrial Photograph, Syda Productions

Així pots aconseguir dos punts extres del carnet el 2023

Tot i això, la nova reforma ha decidit unificar el període per recuperar aquests 12 punts del començament. Ara, el temps ha de ser de dos anys sense importar quina ha estat la infracció.

A més, també es poden aconseguir dos punts extres el 2023. Des de la DGT, però, recorden que el màxim de punts que es pot tenir al carnet són 15. Per aconseguir-ho, els conductors han de superar un curs de conducció segura i eficient. Aquest només es pot fer cada dos anys, té una durada mínima de sis hores i inclou formació tant pràctica com teòrica.

Millorar la formació dels conductors, un objectiu de la DGT

L'objectiu de la DGT és fomentar la formació dels conductors, així com millorar la cultura pel que fa a la seguretat viària. Aquest curs, a més, s'orienta cap als conductors més vulnerables, com ara els ciclistes i els usuaris de vehicles de mobilitat personal.

D'altra banda, els participants, als cursos, aprendran tècniques per evitar accidents, així com tècniques per ser més eficients en el consum de combustibles contaminants.

Muntatge del capó d'un cotxe amb mecànic canviant una roda
Els participants aprendran diverses tècniques per evitar accidents o consumir menys combustible. | Getty Images Signature, Shutter2U

A principis d'any, des de la DGT van publicar una llista amb tots aquests cursos, els requisits per fer-los i el contingut que trobaran els conductors interessats que vulguin dur-los a terme.

Infraccions que han augmentat el nombre de punts que es poden perdre

Cal recordar, per altra banda, que amb la reforma de la Llei de Trànsit s'ha incrementat la pèrdua de punts que comporten certes infraccions. És el cas d'anar-hi sense cinturó de seguretat, que ha passat de comportar una pèrdua de tres punts a quatre i una sanció de 200 €.

Llençar objectes a la via també comporta una pèrdua de sis punts, quan abans era de quatre, i una sanció de 200 €. Avançar ciclistes abans suposava la pèrdua de quatre punts, però ara en seran sis, a més de rebre una sanció econòmica de 200 €.

D'altra banda, fer servir el mòbil mentre es condueix (en un suport) comporta la pèrdua de tres punts i una sanció de 200 €. Tot i això, conduir amb el mòbil a la mà comporta ara la retirada de sis punts del carnet i també una sanció econòmica de 200 €.

Amb tot això, des de la DGT intenten augmentar la seguretat a les carreteres i conscienciar els conductors de la importància de mantenir un bon comportament a qualsevol via.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!