Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Milers de persones es manifesten des de la tarda contra la «repressió» als joves

Manifestació al centre de Barcelona contra la «repressió» als joves

Unes 4.000 persones han participat de la manifestació que rebutja la «criminalització» del moviment juvenil

Milers de persones es manifesten des de la tarda contra la «repressió» als joves
Milers de persones es manifesten des de la tarda contra la «repressió» als joves | Cedida

Unes 4.000 persones es manifesten  des d'aquesta tarda al centre de Barcelona al crit de  «El nostre jovent no es toca» i «No són violentes, són valentes». Sota el lema «Pels drets i les llibertats, prou repressió: No toqueu el nostre jovent», amb representants de sindicats docents i estudiantils i el cantautor Lluís Llach portant la pancarta, han corejat consignes com «No és violència, és autodefensa» per demanar la llibertat dels presos.

La manifestació, amb la plaça Universitat, com a punt de partida, ha estat convocada per entitats i sindicats de la comunitat educativa  com la Intersindical-CSC, la Ustec, la CGT, el CAU-IAC, el Sindicat d'Estudiants, el Sepc, Docents per la República, Col·lectiu de Mares i Àvies per la República Catalana, Universitats pels Drets Civils, l’ANC i la FaPaC.

«Si toqueu els fills, trobareu les mares»

Crits com 'Si toqueu els fills, trobareu les mares' o 'Fora les forces d'ocupació' s'han sentit en una marxa que acabarà a plaça Sant Jaume després de recórrer el carrer Pelai, Fontanella i la Via Laietana. Els organitzadors han assegurat que la mobilització demostra  unitat d'acció de la comunitat educativa per respondre a les actuacions policials  de l'última setmana, una situació que per Koki Gassiot, membre del personal d'administració i serveis de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), es pot qualificar  «terrorisme d'Estat» contra la ciutadania catalana.

També et pot interessar...