Una bengala encesa a la manifestació convocada per l'ANC per rebutjar la detenció de Carles Puigdemont a Itàlia

Convoquen una manifestació a Barcelona en protesta per la detenció de Puigdemont

L'ANC l'ha convocada a les 12 hores a plaça Catalunya | L'AMI n'ha promogut una per aquest divendres davant els ajuntaments

La detenció de l'expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha provocat el moviment de l'independentisme. Des de pimera hora del matí, s'han concentrat a l'avinguda Diagonal de Barcelona, ben a prop del consolat italià a la ciutat comtal. 

Una manifestació que s'ha fet mentre s'esperava que Puigdemont passés a disposició de la Cort d'Apel·lació de Sàsser aquest divendres. Tot i això, la defensa italiana de l'expresident no preveu que passi a disposició judicial fins, almenys, dissabte.

Mentre passen les hores, Carles Puigdemont continua a la presó de la ciutat de Sàsser, a l'illa de Sardenya. Un lloc on passarà les pròximes hores, o dies, mentre rep tot el suport de l'independentisme des de Catalunya. 

En aquest sentit, l'Associació de Municipis per la Independència, ha convocat concentracions de suport a Puigdemont davant dels ajuntaments de pobles i ciutats de Catalunya. Això serà a les vuit del vespre.

Manifestació convocada diumenge a plaça Catalunya

Barcelona serà l'epicentre de la manifestació convocada per l'ANC aquest diumenge. L'Assemblea farà una concentració per protestar per la detenció de l'expresident Carles Puigdemont a Itàlia a la plaça de Catalunya.

La nova mobilització és principalment impulsada per l'ANC, però des de l'entitat han explicat a l'ACN, que esperen que s'hi sumin altres entitats i partits a la convocatòria.

Ja avui, d'urgència, l'ANC ha promogut la protesta davant del consolat italià a la capital catalana. Convocada amb poques hores de marge, ja que la detenció de l'expresident es va produir durant la nit de dijous a l'aeroport de Sardenya.

«Persecució demofòbica»

L'ANC i Òmnium han encapçalat la concentració al consolat d'Itàlia. Els seus presidents, Elisenda Paluzie i Jordi Cuixart, han denunciat que la detenció de Carles Puigdemont és un «nou episodi» de la «persecució demofòbica» dels poders de l'Estat contra l'independentisme.

Els dirigents de les entitats sobiranistes han exigit l'alliberament immediat de l'expresident de la Generalitat. Paluzie ha assenyalat «l'acarnissament de l'estat espanyol amb la figura de Puigdemont a l'exili». I, segons Cuixart, els poders de l'Estat han fet una «argúcia legal» per privar l'expresident dels seus drets com a eurodiputat.

Paluzie ha considerat «excessiu» el desplegament que s'ha fet a les portes del consolat. Ha assenyalat que «tothom sap que les concentracions de l'ANC són organitzades i cíviques en el marc legítim del dret a la protesta i la manifestació».

Per la seva banda, Cuixart considera «incomprensible» que al «cor d'Europa» un eurodiputat sigui privat de llibertat «per posar urnes». «Des de la lluita no violenta i des de la persistència, els drets fonamentals s'exerceixen. Demanem la fi de la repressió i que puguin tornar a Catalunya tots els exiliats», ha conclòs