Una manifestació de la Diada Nacional de Catalunya

La manifestació de la Diada d'enguany, davant les seus d'Hisenda, SEPE i Seguretat Social

Ho ha anunciat aquest divendres l'organització de la marxa

La manifestació de la Diada de l'Onze de Setembre d'aquest 2020 combinarà una mobilització física amb una de virtual, com a conseqüència de la  covid-19 i la crisi. La marxa tindrà el lema 'El deure de construir un futur millor. El dret a ser independents' i buscarà «tornar a demostrar que la independència és possible i més necessària que mai». La mobilització física es farà de forma descentralitzada arreu del territori i s'adaptarà a l'evolució de la pandèmia. Es farà davant de les seus del SEPE, Hisenda i la Seguretat Social  espanyoles a Catalunya.

D'entrada, l'ANC  ha proposat concentrar-se davant diferents edificis de l'administració espanyola. Pel que fa a la virtual, aposten perquè la ciutadania accedeixi a una plataforma web per crear una «gran xarxa virtual» i es recolliran diners per afrontar l'emergència per la pandèmia.

JxCat escollirà el 9 d'agost la direcció del nou partit i celebra tenir ja més de 2.000 militants

En un altre ordre de coses, el partit de JxCat escollirà la direcció el 9 d'agost, tal com han explicat Elsa Artadi i Marta Madrenas en roda de premsa aquest dijous. El partit compta ja amb més de 2.000 militants, xifra celebrada per l'alcaldessa de Girona, que també ha assegurat que mantindran el nom de Junts per Catalunya. Dissabte comença el congrés fundacional telemàtic que acabarà el 3 d'octubre.

Aquest cap de setmana es votaran les comissions de les ponències político-estratègica i l'organitzativa. La primera la lideraran Toni Comín, Josep Rull, Jordi Sànchez, Marina Geli, Josep Maria Forné, Glòria Plana, Madrenas i Artadi. La segona l'encapçalaran Damià Calvet, Violant Cervera, Anna Erra, Jordi Fàbrega, Gemma Geis, Quim Gibert, Toni Morral i Mònica Sales.

A l'acte polític de la fundació d'aquest dissabte hi participaran telemàticament el líder de la formació, Carles Puigdemont  —que sona com a president i també com a possible cap de llista electoral—; el president del Govern, Quim Torra; i els exconsellers Lluís Puig i Comín. Sí que es preveu la presència física dels «presos polítics» de JxCat: Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Quim Forn, tal com ha admès Artadi, ja que encara mantenen el tercer grau. Tot i que el congrés és telemàtic, hi haurà un seguiment presencial des del recinte on es farà l'acte polític.