Desenes de milers de negacionistes del coronavirus es manifesten a Berlín

La policia ha ordenat la dissolució de la concentració d'aquest dissabte a la capital

Milers de manifestants negacionistes del Covid prop de la porta de Brandenburg de Berlín
La policia ha ordenat la dissolució de la concentració d'aquest dissabte a la capital | Twitter

La Policia de Berlín ha ordenat la dissolució de la manifestació d'aquest dissabte a la capital alemanya per protestar contra les mesures de protecció enfront del coronavirus, perquè els assistents estaven incomplint la normativa de seguretat i distanciament social. Durant el desallotjament de la protesta s'han produït enfrontaments i es té constància d'un nombre encara no determinat de detinguts, segons ha informat a 'Bloomberg' la portaveu Anja Dierschke.

L'agent ha informat que diversos dels manifestants han colpejat amb ampolles agents de la Policia, a l'inici de la dispersió. «Per desgràcia no tenim una altra opció: hem parlat amb el líder de la manifestació i l'hem informat que aquesta reunió seria dissolta per la policia», ha assegurat el cos policial.

Els agents presents en la marxa han constatat que els seus participants ni portaven mascaretes ni mantenien la pertinent distància de seguretat. Fins a aquest moment hi havia unes 18.000 persones concentrades enfront de la Porta de Brandenburg. Alguns dels assistents portaven símbols d'extrema dreta.

Qui l'ha organitzat?

Els organitzadors, Querdenken 711 (Pensament Lateral 711), havien planificat una llarga marxa i concentració per la qual s'havien inscrit al voltant de 22.000 persones.

Els manifestants han cridat «Obre la porta» i han corejat «Som el poble», fent-se ressò de l'anomenat moviment a favor de la democràcia en l'antiga Alemanya Oriental, mentre s'acumulaven en el bulevard Unter den Linden.

La manifestació ha estat permesa després d'una decisió judicial: el Tribunal Administratiu Superior de Berlín i l'Estat circumdant de Brandenburg van confirmar en segona instància el dissabte que una prohibició policial emesa anteriorment no és vàlida.

Les autoritats havien anunciat la prohibició a principis d'aquesta setmana, després que un esdeveniment dels mateixos organitzadors a principis de mes es dissolgués perquè els participants, que sumen desenes de milers, no portaven mascaretes ni mantenien la distància entre ells.


Comentaris

envia el comentari