8M: Actes i afectacions per les manifestacions d'aquest diumenge

Hi ha actes convocats arreu de Catalunya

Manifestació Vuit de Març, Dia de la Dona, de 2019 a Girona
Hi ha manifestacions convocades arreu del territori | Catalunya Diari

Aquest diumenge 8 de març els col·lectius feministes dels Països Catalans han preparat una jornada reivindicativa pel Dia de la Dona per denunciar la violència, els desavantatges i les discriminacions de què són víctimes les dones pel fet de ser dones. Per aquest motiu s'han convocat mobilitzacions a Barcelona, Terrassa, Cornellà de Llobregat, Calella, Mollet del Vallès, Pineda de Mar, Canet de Mar, Manresa, Santa Coloma de Gramenet i Santa Perpètua de la Mogoda (Barcelona), Girona, Lleida i Tarragona, entre altres poblacions catalanes.

Actes a les capitals de província

  • Barcelona: La manifestació unitària començarà a les 17.00 des de plaça Universitat, seguirà per Gran Via i baixarà per passeig de Sant Joan fins a arribar a Arc de Triomf, on es llegirà el manifest.
  • Tarragona: La marxa començarà a les 17.30, a la plaça Imperial Tarraco.
  • Lleida: La convocatòria és a les 18.30, a la plaça 8 de Març. La Marea Lila n'ha organitzat una altra a la plaça Ricard Vinyes a les 18.00 que acabarà a la plaça Sant Joan.
  • Girona: La concentració està prevista per les 12.00 d'aquest matí, a la plaça Independència, i ha estat convocada per la Plataforma Feminista Gironina. A la tarda, a les 18.00 n'hi haurà una altra, en aquest cas començarà a la plaça 1 d'Octubre i ha estat convocada per 8M Girona-Coordinadora de Feminismes Anticapitalista.

Afectacions al trànsit i actes a Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona tancarà el trànsit del carrer Aragó, aquest diumenge de 7 a 17 hores en la segona edició de la iniciativa 'Obrim Carrers', en la qual també es tallarà el dissabte Via Laietana, Sants-Creu Coberta i Gran de Gràcia, amb l'objectiu de «recuperar els carrers per a les persones». La iniciativa va començar el primer dissabte de febrer amb el tall a la Via Laietana entre plaça Urquinaona i plaça Antonio López, mentre que el carrer Gran de Gràcia es va tancar entre el carrer de Nil Fabra i la plaça de Nicolás Salmerón.

Amb l'objectiu que les persones puguin gaudir de l'espai als carrers, entre les 10 i les 15 hores, el carrer Aragó acollirà una trentena d'activitats entre les quals hi haurà tallers, jocs, bàdminton, ping pong, futbol, música, sardanes o swing, entre altres. A Via Laietana, Sants-Creu Coberta i Gran de Gràcia també hi hauran activitats i propostes lúdiques, i en el cas de Sants-Creu Coberta s'habilitaran dos escenaris amb programació organitzada pels comerciants i entitats locals.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari