Un dels manifestants antimascareta del diumenge, 'a un pas' de l'UCI per Covid

Un metge que treballa a l'hospital on ha ingressat l'home ha relatat els fets

Manifestació antimesures covid-19 a la plaça de Colón de Madrid el 16 d'agost de 2020.
Manifestació antimesures Covid-19 a la plaça de Colón de Madrid el 16 d'agost de 2020. | Twitter

Les temudes conseqüencies que podria tenir la manifestació a Madrid contra l'ús de mascaretes i negant la pandèmia s'han materialitzat avui amb l'ingrés a l'hospital d'un home que va assistir-hi. Un dels assistents estaria «a un pas de l'UCI», segons ha explicat aTwitter el metge Jackie Calleja, que treballa al centre mèdic on estaria ingressat l'home.

Segons Calleja, es tracta d'un home de 40 anys que va ser hospitalitzat ahir dilluns, 17 d'agost, amb una pneumònia «greu» i que presentava un nivell de saturació d'oxigen del 85%. El doctor ha confirmat que va assistir a la manifestació del passat diumenge i aleshores estava pendent de rebre el resultat d'una prova PCR. Finalment, hauria donat positiu. 
 «I ara què?», ha sentenciat Calleja mostrant la seva indignació i enuig per l'actitud irresponsable d'aquesta persona i la resta de manifestants. Cal recordar que entre 2.000 i 3.000 persones es van reunir a Colón, molts sense mascareta, fent crides contra l'ús de la mascareta, demanant llibertat i negant l'existència d'una pandèmia.

El delegat del govern assegura que no es podia prohibir

El delegat del govern en la Comunitat de Madrid, José Manuel Franco, ha assenyalat avui dimarts, 18 d'agost, que els convocants de la manifestació «en cap moment van parlar de no portar mascareta». En una entrevista en Antena 3, Franco ha apuntat que la Delegació del govern i la Policia «han actuat amb la proporcionalitat que calia actuar», perquè «no es pot prohibir res de manera preventiva» i «cal actuar d'acord amb la llei».

Sobre la concentració, ha assegurat que és «un atemptat contra tot, contra la sensatesa, la responsabilitat». Paral·lelament, Ha afegit que «ha estat una cosa que mai ha de repetir-se i que hauria d'avergonyir a qui ha estat allí».

D'altra banda, el viceconseller de Salut Pública i Pla Covid-19 de la Comunitat de Madrid, Antonio Zapatero, semblava vaticinar ahir les conseqüències d'aquesta protesta contra l'ús obligatori de màscara: «Portarà sofriment, portarà casos, portarà alguna pneumònia, portarà a algun d'ells a l'hospital i hauran de posar a algun d'ells a l'UCI, i algun mort», va afirmar.


Comentaris

envia el comentari