Maradona: «Diria a Messi que es retirés de la selecció»

L’exfutbolista argentí defensa el jugador del Barça i assegura que no és el culpable dels fracassos de la Selecció Argentina

Leo Messi i Diego Armando Maradona van coincidir a la Selecció Argentina entre 2008 i 2010
Leo Messi i Diego Armando Maradona van coincidir a la Selecció Argentina entre 2008 i 2010 | Cedida

«Que no vingui més». Això és el que Diego Armando Maradona li diria a Leo Messi sobre la Selecció Argentina. No perquè no el vulgui, sinó perquè està fart que sempre el culpabilitzin del fracàs del combinat nacional argentí: «Perd la sub 15 i la culpa és de Messi, el calendari d'Argentina posa Racing contra Boca i té la culpa Messi. Sempre té la culpa ell. Que deixin de molestar. Jo li diria: 'No vinguis més'. A veure si aguanten. A veure si són valents», ha dit en una entrevista a 'Clarín'.

«M'hauria agradat que, després del Mundial, Messi ens enviés a tots a cagar. Perquè ell no té la culpa de no ser campió del món. Està bé, teníem totes les esperances en ell, però quan vas a l'hipòdrom tu tens l'esperança que guanyi el teu cavall i surt vuitè... Avui la Selecció no em desperta absolutament res. Com no l'hi desperta a la gent. Hem perdut això. La passió», lamenta Maradona.

Retirat de la Selecció temporalment

Sembla que Messi pensa el mateix Maradona i ha decidit retirar-se de la Selecció Argentina, encara que no de forma definitiva. Després del Mundial, el '10' del Barça va decidir no tornar a jugar un partit amb el combinat del seu país fins a l'any vinent.

Cal destacar, però, que els pròxims matxs de la Selecció Argentina són amistosos i no serà fins al pròxim mes de juny quan torni a tenir partits oficials. Serà en un gran torneig, la Copa Amèrica 2019, i caldrà esperar per veure si aleshores el futbolista blaugrana estarà disposat a tornar a jugar amb el seu país.

Leo Messi, durant el Mundial de Rússia 2018
Leo Messi, durant el Mundial de Rússia 2018 | CatalunyaDiari.cat

Ja va pensar en la retirada l'any 2016

No és la primera vegada —i segurament tampoc l'última— que Leo Messi es planteja una retirada de la Selecció Argentina. L'any 2016, després de perdre dues Copes Amèrica i un Mundial en tres anys, el capità del Barça ja va anunciar la seva retirada del combinat nacional. «S'ha acabat la selecció per mi. Lamentablement he buscat ser campió, era el que més desitjava, però no s'ha donat», va dir en calent després de la derrota.

No obstant això, després d'uns mesos de reflexió i de parlar amb el seleccionador, Messi va decidir tornar en la següent convocatòria. «Vaig pensar seriosament a deixar-ho, però estimo massa al meu país i aquesta camiseta», va confessar en el seu retorn. «S'han d'arreglar moltes coses del nostre futbol argentí, però prefereixo fer-ho des de dins i no criticant des de fora», va afegir. Dos anys després, però, sembla que la situació no ha millorat massa.


Comentaris

envia el comentari