Bebè prematur

Una mare amb coronavirus dona a llum al seu bebè sa a Vigo

El bebè ha nascut prematur i ha donat negatiu a les proves

Una dona embarassada i infectada per  coronavirus  ha donat a llum al seu bebè aquest dimarts, a l'Hospital Álvaro Cunqueiro de Vigo. Enmig de la crisi per coronavirus, però,  no tot és negatiu i després del naixement, els sanitaris li han realitzar al petit les proves del coronavirus, en les quals ha donar negatiu. Es tracta, per tant, del primer nen que neix d'una mare infectada a Galícia.

El bebè ha nascut prematur, ja que es trobava a la setmana 35, i ara roman  ingressat  a la unitat de nounats de l'Hospital Álvaro Cunqueiro. En aquest sentit, el naixement del nen sa  a Vigo (Galícia) suposa una gran notícia per a la comunitat científica, que corrobora els estudis previs i comprova que no existeix transmissió d'infeccions mitjançant transmissió perinatal i postnatal.

Resol alguns dubtes

Aquest naixement d'avui resol alguns dubtes en tractar-se d'un patogen nou. De fet, un estudi publicat a la revista  Frontiers in Pedriatics  va revelar que les dones embarassades contagiades no transmetien la malaltia als seus bebès.

En aquest estudi van participar quatre dones procedents de  Wuhan i totes elles van donar a llum bebès sans. En un altre estudi publicat en The Lancet es van prendre mostres del líquid amniòtic, sang del cordó umbilical, mostres del nas i la faringe i de la llet materna, donant totes elles negatiu en les proves. Transnational Pediatrics també públic un estudi amb nou dones, una d'elles va donar a llum bessons. Dels deu nounats, sis van ser prematurs i quatre van néixer en la data indicada. Un d'ells va morir poc després, la resta, van donar negatiu en el covid-19.