Patricia Ramírez, madre del niño Gabriel

La petició de la mare de Gabriel Cruz després de la polèmica comparació d'un coordinador de Vox

Ramírez ha assegurat que «el que va fer aquesta dona, no té res a veure ni amb el seu país d'origen, ni amb el seu color»

L'assassinat de Gabriel Cruz a mans d'Ana Julia Quezada va commocionar tot el país el 2018, però la seva mare, Patrícia Ramírez, no està disposada al fet que després de dos anys s'utilitzi el crim i la mort del seu fill per a fer política. 

Ramírez ha demanat aquest dimarts, 9 de juny, que es desvinculi la imatge del seu fill d'un «assassinat racista», responent així a la publicació d'un coordinador de Voxa Las Salinas, a Roquetas de Mar (Almeria), que va fer servir la imatge de Gabriel Cruz per criticar les protestes  que aquests dies s'han multiplicat també a Espanya per la mort de George Floyd als Estats Units. 

La mare de Gabriel Cruz fa una petició als mitjans i als polítics

La mare de Gabriel Cruz ha enviat un vídeo a diversos mitjans on lamenta que Juan Cabrera, militant de Vox, hagi relacionat «desgraciadament» l'assassinat del seu fill amb tot el que està passant als Estats Units.

«Fa dos anys, quan va morir el meu fill, els vaig demanar per favor que callessin la ràbia i evitessin vincular aquest assassinat, així va quedar provat en sentència, d'un assassinat racista», ha incidit.

Ramírez ha assegurat que «el que va fer aquesta dona, no té res a veure ni amb el seu país d'origen, ni amb el seu color», i ha demanat que es deixi d'utilitzar la imatge del «petit Gabriel, i molt més concretament aquesta, en la qual surt amb la seva assassina».

La mare ha subratllat «el dolor que estan causant a la família» i ha recordat que encara segueix el procés judicial —la sentència de l'Audiència d'Almeria va ser recorreguda al Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia, que va ratificar l'assassinat però va eliminar dos delictes de lesions psíquiques, mantenint altres dos contra la integritat moral—, i que ara ha estat novament recorreguda davant el Tribunal Suprem.

«Si vostès volen justícia de cara a la seva sentència, sàpiguen vostès que l'única cosa que estem aconseguint publicant la seva foto al costat de la del meu fill i seguir parlant d'ella i del que va fer, amb aquest tipus de comentaris, és facilitar-li que pugui apel·lar aquesta sentència perquè no està tenint un judici just», ha insistit.

«Tal com ho està fent actualment, encara que hagin passat dos anys i la gent ho pugui oblidar, actualment aquesta sentència està sent qüestionada i anirem al Tribunal Suprem, així que si us plau, els prego que no utilitzin més la imatge del meu fill a aquest efecte», ha recalcat.

Per això, ha censurat l'ús polític de la imatge de Gabriel, «sigui per Vox, PP, PSOE, IU o qui sigui, perquè no és un nen el que hagi de fer imatge d'una política, ni el color d'una persona que el mata». A més, ha recalcat que encara «més greu» li sembla que certs mitjans aprofitin la publicació per tornar a publicar la foto i parlar de nou del crim, amb detalls escabrosos de l'assassinat. 

Vox fa fora el seu coordinador

Juan Cabrera, el coordinador de Vox a Las Salinas, va publicar: «Ahir totes les xarxes es van omplir d'imatges en negre per protestar per la mort de George Floyd a mans d'un policia blanc. Però no van posar imatges en blanc quan aquesta negra va torturar i va estrangular Gabriel de vuit anys a Almeria. La gent dolenta és dolenta i punt, no importa el seu color».

A conseqüència de les seves paraules i del rebombori que s'ha creat, la formació ha cessat Cabrera, com ha anunciat també a les xarxes socials: «VOX Almeria lamenta profundament la utilització de la foto de Gabriel Cruz per part del ja excoordinador de Vox a Las Salinas de Roquetas, Juan Cabrera. L'opinió publicada al seu Facebook, que és personal, el partit no la comparteix en absolut».