Una nena jugant amb un telèfon mòbil

Una mare llegeix els missatges de la seva filla menor i descobreix l’infern que vivia

La mare va notar que la seva filla es comportava de manera estranya

Una banda molt activa de proxenetes ha quedat completament desarticulada, després de la denúncia d'una mare a Almeria. Segons han explicat fonts policials, la progenitora va arribar a llegir una sèrie de missatges sospitosos en el mòbil de la seva filla, menor d'edat, que va donar pas a una recerca policial. Finalment, es va descobrir que, tant la jove del telèfon mòbil com unes altres de la seva mateixa edat estaven sent prostituïdes des de l'any 2019. 

Alguns homes adults sol·licitaven els serveis sexuals setmanalment

Segons ha informat la Guàrdia Civil, les menors tenien 13, 15 i 16 anys, i gràcies a l'operatiu policial s'ha pogut detenir a una desena de persones, entre elles a la proxeneta de les noies, una dona major d'edat que movia tots els fils. La capitost de la xarxa s'havia aprofitat d'una amistat amb les menors per a prostituir-les sexualment, i ara tots ells s'enfronten a delictes de prostitució, corrupció i abús de menors, i també d'explotació sexual. 

El funcionament de la trama seguia un patró molt simple. La capitost de la xarxa de proxenetes buscava clients a través de diverses pàgines web de contactes i xats de contingut altament sexual, on algunes persones es mostraven especialment interessades en les menors. De fet, alguns homes que van mantenir relacions sexuals amb les menors fins i tot van arribar a sol·licitar els seus serveis setmanalment, durant els últims dos anys. 

La mare va avisar a la policia després de descobrir missatges en WhatsApp

Pel que respecta a la recerca , tot va començar l'any 2020, quan una mare va denunciar que havia trobat diversos missatges en el WhatsApp de la seva filla, després de detectar en ella un comportament molt estrany. Els investigadors van aconseguir rastrejar la xarxa, i identificar que aquesta menor d'edat i altres exercien la prostitució

La capitost de la xarxa es quedava més de la meitat dels diners que cobraven les menors per la realització dels serveis sexuals, i algunes vegades fins i tot arribava més enllà. Pel que sembla, a vegades fins i tot va arribar a traslladar personalment a les menors fins al lloc on havien de produir-se els actes sexuals amb els clients. 

Tot va començar l'any 2019, i els fets es van desenvolupar amb màxima discreció durant els dos últims anys. Els llocs triats eren els mateixos domicilis dels clients, però també altres triats per ells mateixos i fins i tot aparcaments remots de tota la província d'Almeria. La recerca dels fets s'ha dut a terme des de la Unitat Orgànica de Policia Judicial (UOPJ) de la Comandància de la Guàrdia Civil d'Almeria, i les diligències es troben en el jutjat d'Instrucció número 2 d'Almeria. 

La Guàrdia Civil desmantella un cultiu de marihuana a Almeria

Cal recordar que, fa uns dies, la Guàrdia Civil també va detenir a dos joves, de 21 i 22 anys, com a presumptes propietaris d'un cultiu de marihuana de gairebé 1.000 plantes, situat en el garatge d'un habitatge de Roquetas de Mar. En total, s'han intervingut 963 plantes, en una zona d'habitatges unifamiliars, allunyada de qualsevol signe que pogués despertar les sospites de la policia.

Després dels esbrinaments de l'Institut Armat, els agents van poder conèixer la ubicació exacta de l'habitatge, observant en la mateixa una «elevada activitat». En definitiva, això indicava que l'immoble estava sent utilitzat com a lloc de cultiu, venda i també consum d'estupefaents. El que no hi havia era cap persona en el seu interior, però sí les seves pertinences. 

Després de continuar investigant, la Guàrdia Civil va aconseguir rastrejar el cultiu fins als dos sospitosos, presumptes responsables de la plantació. Per part seva, els tècnics d'Endesa es van encarregar de desmantellar els enganxaments irregulars al subministrament elèctric.