Imatge de la marea d'escuma a Tossa de Mar el 21 de gener del 2020

L'espectacular marea d’escuma inunda Tossa de Mar pel temporal de mar

La llevantada ha impulsat tota aquesta escuma que ha sorprès a veïns i visitants, alguns dels quals es feien fotos per immortalitzar una imatge totalment insòlita

El fort temporal de llevant que afecta durament tot Catalunya està causant moltes incidències degut a la pluja abundant, el fort vent, la nevada intensa i la mala mar. També està deixant moltes imatges espectaculars i, en alguns casos, curioses, com és el cas de Tossa de Mar (Selva), on una marea d’escuma ha envaït la població. 

En concret, la llevantada ha impulsat de mar cap a terra onades molt grans però sobretot una gran quantitat d’escuma marina que s’ha ‘colat’ literalment per tots els carrers del municipi propers a la platja, on en alguns casos aquesta marea arriba a fer un metre d'altura. Aquest fenomen l'ha provocat la barreja de l'aigua dolça d'una riera en contacte amb l'aigua marina, així com la matèrica orgànica i la mar remoguda. Una imatge molt insòlita que a molts ha fet recordar més a una festa de l’escuma que no pas a un temporal, i que ha agafat per sorpresa a molts veïns i visitants, molts dels quals s’han fet fotos per immortalitzar aquest curiós fenomen. Aquestes són les espectaculars imatges:

El temporal no dona treva

La llevantada està deixant un duríssim temporal de mar amb onades gegants a tota la costa catalana, amb pluges abundants, fort vent in una gran nevada per sobre dels 800 metres en aquest moment. La previsió indica que la borrasca Glòria continuarà aportant un temps molt complicat a Catalunya tot el dimarts i també el dimecres.