Maria Eugènia Gay, reelegida degana del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona

La participació ha estat del 23,07%, per sobre del 19,3% del 2017

El Col·legi de l'Advocació de Barcelona ja té nova degana. O no tant nova si tenim en compte que Maria Eugènia Gay ha estat reelegida degana de l'ICAB amb un total de 5.496 vots.

N'ha obtingut gairebé 1.400 més que el candidat que ha quedat en segona posició, Gonçal Oliveros (4.099 vots), seguit de Vanessa González (759) i Josep M. Paños Pascual (40).

El candidat a diputat David Neila ha sumat 69 punts. Els comicis han tingut una participació del 23,07%, superant el 19,3% del 2017. Per segon cop en la seva història, el Col·legi renovava tota la Junta de Govern i ha resultat escollida tota la candidatura de Gay.

Així, Jesús Maria Sánchez serà el vicedegà (ha obtingut 5.505 vots), el secretari serà Joaquim de Miquel Sagnier (5.488).

D'altra banda, els 13 diputats escollits són Montse PIntó, Miquel Queralt, Frederic Munné, Rosa Isabel Peña, Yvonne Pavía i Ramón Ángel Casanova. I també Carles García, Núria Flaquer, Susanna Ferrer, Carmen Valenzuela, Mireia Ramon, Paz Vallés i Albert Carles Subirats.

La candidatura d'Oliveros ha felicitat Gay per la reelecció i ha agraït aquells companys que els han donat suport.

A través d'un missatge a les xarxes socials ha afirmat que cal «sacsejar» l'ICAB. També aposta per posar-lo al servei del defensor i dels drets fonamental de la ciutadania. «Persistirem! Això tot just comença!», finalitza el missatge.

Un total de cinc candidatures s'han presentat a les eleccions de la junta de l'ICAB. Més de 24.000 persones col·legiades podien votar per escollir qui ocuparà els diferents càrrecs durant els pròxims quatre anys.

Entre les diferents llistes hi havia la de l'actual degana, Maria Eugènia Gay, que es presenta a la reelecció. Li disputava el lloc la candidatura liderada per Gonçal Oliveros i Anna Boza amb reconeguts advocats sobiranistes.

Es tornava a presentar la llista encapçalada per Vanessa González. Les altres dues – la de Josep Maria Paños i David Neila – ho feien individualment optant a algun dels càrrecs electes.


Comentaris

envia el comentari