Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una plaça del Morell

Els veïns del Morell trien el nom de Maria Mercè Marçal per una plaça del municipi

Les altres opcions eren Caterina Albert i Teresa Pàmies | Han participat més de 130 persones

La plaça compresa entre els carrers Mossèn Manyé, Montserrat Roig, Pompeu Fabra i Miquel Martí i Pol del Morell ja té nom: Maria Mercè Marçal i Serra. Els veïns i veïnes del municipi han decidit aquesta opció en el procés participatiu 'Dona'm nom de dona' que ha estat actiu durant tota la setmana fins aquest 8 de març, Dia Internacional de les Dones, i han participat més de 130 persones. 

El nom de Maria Mercè Marçal ha rebut un total de 61 vots, un 43,88% del total, mentre l'opció de Caterina Albert i Teresa Pàmies, han obtingut 43 i 35 vots, respectivament. Aquestes propostes es van triar per mantenir una coherència amb la resta de carrers de l'entorn de la plaça, també vinculats a la literatura. La iniciativa s'ha emmarcat en la celebració del Dia Internacional de les Dones i s'ha pogut fer gràcies al treball conjunt de les regidories d'Igualtat i Participació Ciutadana de l'Ajuntament del Morell.

L'objectiu era «incentivar la participació ciutadana per a projectes petits, més enllà dels pressupostos participatius que ja fa dos anys que organitzem», remarca Eloi Calbet, alcalde del Morell i regidor de Participació Ciutadana. D'altra banda, Rosa M. Sánchez, regidora d'Igualtat, indica que «tenim pocs carrers amb nom de dona i vam creure molt oportú aprofitar el 8 de març per sumar-ne un més donant, alhora, un reconeixement a una gran figura de la literatura del nostre país».

Una altra iniciativa era fer un mural  relacionat amb les dones i la literatura catalana en un dels murs que delimiten la pista esportiva de la plaça. En aquest sentit, la il·lustradora Berta Artigal s'està encarregant d'aquesta tasca i l'obra es presentarà aquest dissabte 13 de març a les 17 hores en un petit acte on participaran les professores del departament de corda de l'Escola de Música El Morell, Maria Eugenia Paniza i Roser Àvila.