IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Mariano, el català amb coronavirus que ha sortit de l'UCI després de 36 dies

Mariano va entrar el 13 de març a l'UCI de l'Hospital Clínic, i en va sortir el dimarts per a seguir recuperant-se a planta

Mariano, un pacient de coronavirus, sortint de l'UCI per passar a planta
Mariano ha passat 36 dies a l'UCI, 21 dels quals els ha passat sedat | Twitter (@sanz_miquel)

En aquests durs mesos de pandèmia, s'està victorejant als sanitaris que estan cuidant i lluitant a primera línia dia rere dia. Però els que també ho estan patint són els milers d'infectats que estan passant la malaltia, de millor o pitjor manera. Aquest és el cas de Mariano Bueno, un barceloní de 49 anys que està superant el coronavirus a poc a poc, però que per a aconseguir-ho ha hagut de passar un total de 36 dies a l'UCI. 

Dels 36 dies en total que Mariano va haver d'estar a l'UCI, 21 va haver d'estar totalment sedat per la greu pneumònia en la qual va derivar el coronavirus i la traqueotomia que li van haver de practicar perquè el pacient pogués respirar.

Comunicació constant amb la família

Així ho va explicar ell mateix al programa de RAC 1, 'Via lliure', el passat dissabte. Des de la cadena radiofònica van poder entrevistar al pacient i a un dels infermers que l'ha atès durant aquestes setmanes, Miquel Sanz. En les seves declaracions, asseguren que l'equip sanitari que atenia a Mariano anava informant cada dia a la seva família sobre el seu estat per telèfon. A més, en el moment en què va poder recuperar la consciència, ho van començar a fer per via videotrucada

«El primer que vaig fer va ser preguntar per la meva dona i el meu fill. [...] Jo l'única cosa que podia fer era escoltar-la, assentir amb el cap i llançar-li petons», assegurava Mariano en la seva entrevista. 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Celebració dels 25 anys de noces a l'UCI

Sobre els moments més emocionants que ha viscut, n'explica dos: el primer, quan l'equip de l'UCI li va preparar una celebració pel seu 25è aniversari de casament; i el segon, quan va aconseguir sortir de l'UCI i el van passar finalment a planta per a seguir recuperant-se, entre aplaudiments de tots els sanitaris que el van cuidar durant setmanes.

«Gràcies a la seva humanitat ho veus tot més clar. La llum la veus amb la gent que tens al costat cada dia. Gràcies a ells estem aquí» agraeix Mariano així la tasca de tots els sanitaris que estan tenint cura d'ell. «Aquest temps que no he pogut estar amb la meva família ells m'ho han fet passar bé. He rigut molt, he gaudit i també he plorat. No he saltat, perquè no puc, però quan pugui volaré cap a casa». Per les circumstàncies i les precaucions sanitàries que se segueixen als hospitals, Mariano encara no ha pogut veure a la seva família en persona.


Comentaris

envia el comentari