Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Marxa lenta dels treballadors de Nissan el 4 de juny de 2020.

Marxa lenta a Barcelona contra el tancament de les plantes de Nissan a Catalunya

En la marxa hi participen uns 300 vehicles
Marxa lenta dels treballadors de Nissan el 4 de juny de 2020.
Uns 300 vehicles participen d'aquesta marxa lenta. | ACN

Centenars de treballadors de Nissan participen aquest dijous al matí en una marxa lenta des de la Zona Franca fins al consolat del Japó, situat a l'avinguda Diagonal, contra el tancament de Nissan. A la marxa, hi participen uns 300 vehicles, que a les deu del matí s'han reunit a la planta de pintures de la Zona Franca i han enganxat cartells als seus vehicles tapant el logotip de Nissan com a mesura de protesta.

El vídeo de la marxa lenta

Poc després, han iniciat el trajecte des del carrer 3 de la Zona Franca en direcció a la Gran Via, on han continuat el seu trajecte molt lentalment. En la marxa, també hi han participat taxistes d'Elite Taxi en solidaritat amb els treballadors de les plantes catalanes de Nissan.

Des que fa una setmana la direcció europea de Nissan va anunciar el tancament de les plantes a Catalunya per la seva baixa producció i com a fruit de repartiment dels mercats entre les altres marques de l'Aliança- Renault i Mitsubishi- els treballadors de la Zona Franca, Montcada i Sant Andreu han dut a terme diverses protestes. La decisió implicarà deixar sense feina uns 3.000 treballadors directes i més de 20.000 d'empreses auxiliars, segons els sindicats.

«No ens podem quedar al carrer»

L'objectiu de la mobilització és que els barcelonins «vegin el problema i la quantitat de persones implicades» que «no es poden quedar al carrer» per les implicacions que tindria pel teixit industrial català, ha explicat  Juan Carlos Vicente, president del comitè d'empresa, que ha valorat «positivament» el debat sobre mesures de suport als treballadors d'aquest dimecres al Parlament.

«Nissan té una obligació social i laboral amb els treballadors, i també amb Catalunya i amb l'Estat, perquè ha rebut ajudes», ha recordat Vicente, que diu que el comitè d'empresa treballa amb la tessitura que Nissan continuï i que continuïn sent «constructors». «Si s'ha de revertir aquesta fàbrica cap a una altra tecnologia que ho diguin», ha afegit.