Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president Artur Mas durant una compareixença davant el micròfon i arbrat darrere

Mas critica el Govern: «No cal que parli tothom cada dia»

L'expresident de la Generalitat recomana al Govern «poques veus, poques paraules i molt precises»

El president Artur Mas durant una compareixença davant el micròfon i arbrat darrere
Artur Mas, en una imatge d'arxiu del passat mes de setembre. | Cedida

L'expresident de la GeneralitatArtur Mas ha recomanat al Govern «poques veus, poques paraules i molt precises i comprensibles» en la gestió de la covid-19. Un fet que, segons ha dit Mas en una entrevista a Ràdio 4 i La2, no es va produir ahir amb la confusió sobre el teletreball. Mas ha afegit que «no cal que parli tothom cada dia». Preguntat pels pressupostos de l'Estat, ha considerat que els partits catalans haurien de permetre la tramitació al Congrés tenint en compte el context actual. I ha atribuït la política de més despesa del govern espanyol per fer front a la crisi al canvi de la política europea respecte a la crisi financera del 2008. Segons Mas, sense aquest canvi, l'executiu de Sánchez i Iglesias estaria retallant.

«Que el Govern estigui escapçat no ho justifica tot»

Mas ha afirmat que el Govern està «escapçat» i sense president però que això no ho justifica tot. L'expresident ha afegit que quan s'està en una situació tan crítica s'ha «d'afinar molt més» i també ha assenyalat que es tracta d'un govern «voluntariós» que a l'hora de la veritat s'adona que no té els instruments que li caldrien. «El conseller El Homrani va confondre desig amb realitat. I és perillós. Hauria volgut tenir competències, però no les té», ha conclòs. Tot plegat, segons Mas, no disculpa el Govern dels errors, que creu que s'han de corregir.

Pel que fa a la gestió econòmica per fer front a la crisi derivada de la covid-19, Mas ha defensat que els governs poden gastar i invertir més gràcies a un canvi de les polítiques europees. Segons ha dit, fa 10 anys la política d'Europa era regular la despesa i controlar dèficits i ara la recepta europea és «gastar i invertir». I ha conclòs que, sense aquest canvi, el govern espanyol del PSOE i Unides Podem estaria retallant.

Mas demana que els partits catalans permetin la tramitació del pressupostos

En relació als pressupostos estatals, Mas ha considerat que els partits catalans no necessàriament hi han de donar suport però sí que els han d'analitzar. Per aquest motiu, ha afegit que seria bo que es poguessin tramitar tenint en compte la situació «d'emergència total». Això no vol dir, segons ha puntualitzat, que s'hagi de donar suport als comptes sense negociar res. I ha afegit que la negociació servirà per «matisar o canviar» aspectes de l'acord entre PSOE i Unides Podem, ja que no tenen majoria per ells sols i han de negociar amb altres grups.