Sens dubte, les màscares, juntament amb els guants, s'han convertit en un complement bàsic a l'hora de sortir al carrer. Fa tan sols un mes, milers d'espanyols es llançaven a la compra d'aquest producte, el qual anteriorment només era utilitzat per professionals sanitaris.
La manca d'estoc i la impossibilitat de fer-se amb una mascareta han fet que la seva recerca en línia s'hagi disparat estrepitosament, fins al punt que molts han vist en les mascaretes una oportunitat de negoci.
Grans ofertes 'increïbles'
L'Oficina de Seguretat de l'Internauta (OSI) ha advertit que hi ha estafes a la xarxa relacionades amb aquest producte. Aquesta estafa és produïda a través de correu brossa o spam, o de xarxes socials amb enllaços sospitosos.
A través d'aquests enllaços aconsegueixen les dades de pagament i no tornen a donar senyals de vida. És tal el seu afany d'enganyar que fins i tot arriben a anunciar el 50% de descompte per la compra del producte. A la pàgina s'indica que el nivell d'existències és baix per incitar al comprador al fet que adquireixi com més aviat millor el producte.
Pautes per reconèixer una pàgina falsa
Actualment existeixen diversos senyals que ens poden indicar que la pàgina que hem consultat per comprar màscares és falsa.
Si no trobes informació sobre l'empresa — pàgina web, CIF, telèfon de contacte... —, el preu del producte és baix i s'ofereixen grans descomptes quan hi ha alta demanda, i sempre que la pàgina no compti amb certificat de seguretat (https) vol dir que hi ha una gran probabilitat que la pàgina sigui falsa.
El fet que només ens ofereixin pagar amb targeta de crèdit també pot indicar que l'empresa que ven les màscares no és segura, ja que aquest és un dels procediments més fàcils per a poder obtenir dades bancàries que després permetin robar diners.