Imatge d'una masia.

'La Masia', el polèmic nou programa que TV3 estrenarà aviat: «No pot caure més baix»

El programa tindrà un format de telerealitat i la producció anirà de bracet de Shine Iberia

TV3 prepara un nou programa d'entreteniment anomenat La Masia que veurà la llum l'any vinent, si tot va bé. El programa tindrà un format de telerealitat que mostrarà el dia a dia de persones de ciutat enfrontant-se a la vida al camp.

La productora madrilenya Shine Iberia s'encarregarà de portar aquest nou projecte a la televisió catalana. Tot i que el nom pot portar a la confusió, els espectadors de TV3 no s'han de confondre amb La Masia de 1907. En aquest docu-reality, concursaven dues famílies que recreaven la vida en un mas de principis del segle XX.

Aquest dijous 20 d'octubre, RAC1 ha avançat que el nou títol és un nou format totalment diferent del programa dels pagesos de fa un segle.

Polèmica a les xarxes socials

Fa uns dies, la influenciadora Caçadora de Masies va denunciar que TV3 rebutjava fer un programa sobre masies amb ella. La influenciadora, que es dedica a promoure el patrimoni rural a internet, va opinar sobre el concurs al seu perfil de Twitter.

«Desitjo de tot cor que no deixin perdre l'ocasió per fer divulgació del valor de les masies».

La Caçadora de Masies, Marta Lloret anunciava que després de quasi dos anys rebent propostes per fer un programa de televisió de masies, finalment TV3 li va cancel·lar. Tot i això, no vol que el seu projecte mori i buscarà els mitjans per divulgar els valors del patrimoni.

Aquest dijous, després de conèixer nous detalls del programa, la Caçadora de Masies ha aprofundit encara més la crítica a la televisió pública:

«Acaben d'explicar que el programa "la Masia" serà un reality fet per una productora de Madrid on un grup d''urbanites' aniran a passar uns dies en una masia. Crec que TV3 no pot caure més baix».

Una productora amb bon palmarès

Fundada en 2011, la productora Shine Iberia ha creat grans èxits televisius a Espanya i Portugal. Creadora de formats com MasterChef, i totes les seves variants, La Voz Portugal i Maestros de la Costura o LEGO Masters, ara agafaran el projecte català.

No només han comptat amb el suport de l'audiència i la crítica, també s'han convertit en tot un fenomen social en els països d'emissió. El juliol de 2020, Endemol Shine Group va ser adquirit per Banijay, creant la productora i distribuïdora més gran de continguts del món. Emeten a 22 països amb més de 122 companyies de producció i un catàleg multi-gènere amb més de cent mil hores de programes.