IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La masturbació té 10 beneficis que potser desconeixes

Tant en el cas dels homes com en el de les dones, aquesta pràctica té diverses coses bones

Masturbarse conlleva una serie de beneficios que pocos conocen.
Els beneficis de la masturbació, en general, no són gaire coneguts | Matheus Ferrero

Les llegendes urbanes que s'havien originat al voltant del tema de la masturbació han quedat totalment enrere. De fet, i tal com ens indica 'Carácter Urbano', la ciència ha revelat diverses virtuts d'aquesta pràctica d'autosatisfacció que serien ben saludables. 

Una gran part de la gent es masturba de manera freqüent, uns dos o tres cops cada setmana, i això no ens ha de fer sentir cap mena de vergonya. Es tracta d'una activitat dins de l'àmbit del sexe que es recomana practicar tant en el cas de les dones com en el dels homes, tal com veurem tot seguit.

  Descobreix els 10 beneficis més significatius de la masturbació 

  No facis ni cas dels mites falsos al voltant d'aquesta pràctica, com ara els grans, la ceguera o d'altres, que la ciència ja ha desmentit. L'autosatisfacció té diverses virtuts tant per a la ment com per al cos, i n'hi ha que et poden sorprendre de manera important. 

  1. Contribueix a la relaxació del sistema nerviós

  Cal que parlem sense cap embut: la masturbació constitueix una manera ideal per tal de mitigar l'estrès que ens poden provocar les llargues i dures jornades d'estudi o bé de feina, perquè ajuda a l'activació del sistema nerviós que, després de l'orgasme, arriba a un estat de calma. 

  2. Fa que dormim millor

  Aquesta pràctica constitueix una aliada perfecta contra els problemes per dormir. El cervell, quan arriba al clímax, segrega diferents hormones com ara l'oxitocina o la serotonina, que es poden vincular amb el son. A banda, per tal de dormir millor també podem optar per llegir o practicar ioga, tot i que es tracta de dues pràctiques menys divertides. 

  3. Disminueix el dolor de tipus físic

  Igualment, aquestes hormones faran que tinguem menys dolors a nivell físic, sobretot un cop ha passat l'orgasme. Tot i que potser no és la panacea, pot servir d'ajuda.

  4. Preserva els òrgans sexuals en bon estat 

  Tot i que ho sap ben poca gent, la masturbació té el benefici d'afavorir l'elasticitat i mantenir el bon estat dels nostres òrgans sexuals. Seria com una mena d'entrenament pel que fa al sexe, i cal remarcar que no té cap efecte que sigui negatiu.

  5. Ajuda a la prevenció de les infeccions

  Quan ens masturbem, fem que el nostre sistema immunològic es reforci i, d'aquesta manera, contribuïm a la prevenció de l'aparició de fongs als genitals i d'altres infeccions que podrien ser perilloses per al funcionament correcte de l'aparell reproductiu. A banda, quan les dones es masturben, es produeix una obertura del coll de la matriu i, d'aquesta manera, s'alliberen determinats bacteris que havien quedat acumulats.

  6. Fa que el dolor menstrual es redueixi

  Una llegenda urbana al voltant de la masturbació afirma que, durant els dies de regla, les dones no s'haurien de masturbar. Ara bé, només és una llegenda urbana, perquè s'ha demostrat que la masturbació afavoreix la contracció del coll de la matriu, el flux menstrual i la disminució del dolor. De fet, l'orgasme i totes les hormones que es produeixen després del clímax també ens poden ajudar molt en aquest sentit. 

   

  7. Millora les relacions de parella

  En general, els metges afirmen que l'excitació es produeix, en primer lloc, al cervell de les persones. En cas de masturbar-nos o de practicar sexe habitualment, el desig cap a la parella sexual s'incrementarà. I al contrari, si no mantenim relacions sexuals des de fa un temps, segurament ni ens ve al cap la idea. Per aquest motiu, la masturbació contribueix al manteniment dels nivells d'excitació i al reforçament dels lligams de la parella. 

  D'altra banda, els tocaments ens poden permetre adonar-nos de les fantasies que tenim i de tot allò que ens fa gaudir a nivell sexual. Més endavant, ho podem posar en pràctica amb una altra persona.

  8. És una bona manera de prevenir el càncer a la pròstata

  Si la glàndula prostàtica es buida de manera recurrent, per mitjà de la masturbació, podem contribuir a la reducció dels riscos de patir càncer a la pròstata. Igualment, hi ha algunes investigacions que ens ajuden a constatar que si els homes es masturben com a mínim 5 vegades a la setmana, el risc de tumors a la pròstata es redueix en un 30%.

  9. Reforça la fertilitat

  Tot i que hi ha un mite molt estès al voltant de la masturbació que afirma que contribueix a reduir la fertilitat, la realitat és una altra: la masturbació afavoreix la mobilitat dels espermatozous, l'eliminació dels que són residuals i l'aparició de nous exemplars ben sans i joves.

  10. Enforteix el sentiment de benestar

  Així doncs, per quina raó una cosa que fa que ens sentim tan bé hauria de ser perjudicial? Gràcies a l'increment de l'oxitocina i de la dopamina, la masturbació ajuda a augmentar l'eufòria de manera natural. Tot i que podria ser arriscat dir que al planeta li falten més masturbacions, tindríem raó.

  Desavantatges

  La masturbació no resulta gens perjudicial si no és que esdevé una conducta patològica que requereixi una intervenció psicològica. Tot i que encara avui en algunes societats l'autosatisfacció es contempla com una cosa negativa, a través de la informació estan començant a desaparèixer aquestes barreres de tipus cultural. 

  La masturbació femenina: un apunt

  Al llarg de molt de temps, la masturbació ha esdevingut un tema tabú dins de l'àmbit femení o que ha quedat relegat a determinades converses de tipus íntim, generalment entre professionals de l'àmbit de la sexologia. Es tracta d'un error molt important, perquè la masturbació femenina resulta ben beneficiosa, igual que el fet de parlar-ne.

  Tal com hem indicat més amunt, el fet de tocar-se constitueix una manera ideal de reduir el dolor provocat per la regla i, a banda de gaudir del plaer en solitari, té determinades virtuts beneficioses per a les relacions de tipus íntim. Com a exemple d'això, tenim el fet que si es masturba el clítoris mentre dura el coit podem tenir més orgasmes i que durin més. D'altra banda, la masturbació contribueix a fer que puguem conèixer millor la nostra sexualitat i el nostre propi cos, cosa que fa que es reforcin els lligams de parella.


   Comentaris

   envia el comentari