Foto policia

Maten un noi de 19 anys en unes festes patronals a Espanya

L'ajuntament d'Íllora ha suspès les festes i els veïns estan commocionats

Les festes patronals d'Íllora, a la província de Granada, han acabat de manera tràgica abans del previst. Aquesta matinada passada, un jove de 19 anys ha estat agredit mentre passejava amb la seva parella, i ha mort a l'acte. El cas està en mans de la policia, que està investigant els fets.

En conèixer els fets, l'ajuntament ha anunciat la suspensió de la romeria prevista per a aquest migdia. També han cancel·lat la resta dels actes programats per unes festes patronals tenyides de dol. Ara, la prioritat és aclarir els fets i aturar l'autor de l'agressió.

Íllora, localitat de deu mil habitants ubicada a la província de Granada, ha clarejat amb una profunda consternació. L'alegria viscuda aquests dies als carrers del municipi amb motiu de les festes s'ha vist interrompuda de manera inesperada. Juan, la víctima, era un veí molt estimat.

Va caure de cap contra la vorera

Íllora ha perdut aquesta matinada un dels seus veïns, un noi de tan sols 19 anys, estudiant i membre d'una coneguda família. Segons els testimonis, el noi passejava amb la seva parella per un dels carrers propers al recinte firal. Cap a les set del matí va ser agredit per una altra persona.

Foto emergències mèdiques i ambulància
Els serveis mèdics no van poder fer res pel noi | Mediaset

Segons les persones que van presenciar els fets, el jove va ser agredit sense causa aparent i de manera sobtada. Aleshores es va desencadenar un ràpid forcejament que va acabar amb l'agressor propinant una violenta empenta a la víctima. Fruit de l'empenta, el jove va patir una caiguda violenta.

La víctima va perdre l'equilibri i es va colpejar amb el cap contra la vorera de manera fatal. La greu lesió patida al cap li va provocar la mort de manera gairebé instantània, de manera que les assistències sanitàries no hi van poder fer gaire cosa. Després de certificar la seva mort, la policia va iniciar les diligències.

Consternació al municipi

Gràcies a la col·laboració dels veïns, els agents van aconseguir identificar l'agressor, però es troba en parador desconegut. La prioritat ara és trobar-lo per portar-lo davant de la justícia i que respongui pels seus actes. Mentrestant, a la localitat regna l'estupefacció en conèixer-se el que ha passat.

Els veïns han quedat consternats en conèixer la identitat del difunt, ja que molts el coneixien. Prové d'una família treballadora molt coneguda al poble, motiu pel qual la notícia s'ha difós ràpidament. L'ajuntament ha expressat el seu condol a través d'un comunicat.

Demà se celebrarà un ple municipal extraordinari en què es decretaran tres dies de dol oficial. La policia continua treballant per trobar el culpable i revelar els motius de la baralla. Entre altres coses, hauran d'esclarir si va ser un atac deliberat i si hi va haver una intencionalitat criminal.

▶️ Vídeo del dia

Comunicat de l'ajuntament d'Íllora

Segons el periodista local José Enrique Cabrero, Juan era estudiant de la Universitat de Granada i va ser assaltat en sortir de la 'caseta disco' de la fira. Va topar amb membres d'una família problemàtica del municipi. Llavors, va començar una baralla que va alterar els veïns i va deixar un mort i un ferit,

«A la matinada d'avui, 15 d'agost del 2022, s'han produït una sèrie d'incidents al recinte firal d'Íllora». Així comença el comunicat emès avui mateix pel govern municipal. Els fets «han provocat la mort lamentable d'un jove veí del nostre poble».

Segons l'ajuntament, aquests fets fan necessari acordar la suspensió de tota la programació de les festes patronals. Ho fan, segons el comunicat, «com a mostra de respecte i dolor compartit amb la família del mort». Els actes queden cancel·lats a partir d'avui i hi haurà tres dies de dol.