El matrimoni català que ha mort de coronavirus tot i donar negatiu dos cops

La dona havia estat ingressada un mes abans en una planta amb infectats de Covid-19

El confinament per coronavirus durarà almenys 14 dies
La dona havia estat ingressada un mes abans en una planta amb infectats de Covid-19 | Catalunya Diari

«Va ser dramàtic. Primer va morir la meva mare, i el meu pare li va agafar la mà durant hores, plorant al llit del costat». És la veu d'una família catalana truncada pel coronavirus, una nova història d'amor entre parets d'hospital que no ha acabat com hauria. 

Un altre drama ens recorda la cruesa de la pandèmia. Aquesta vegada és la història de F. i M., un matrimoni català que no ha aconseguit superar la Covid-19. Tos dos veïns de Sabadell (Vallès Occidental), morien amb només dos dies de diferència. Ella, el 10 d'abril, i ell el 12. I l'amor que es respirava entre les víctimes ha marcat els qui han seguit el cas de prop.

Ara el dolor de la família es barreja amb la incomprensió i indignació. A la dona se li havia realitzat el test de coronavirus dues vegades i en totes dues proves el resultat va ser negatiu, tal com explica 'Crónica Global'.

Rep l'alta després de dos testos negatius

El malson va començar el 4 de març, quan la dona va ingressar als seus 84 anys en un centre sociosanitari de la ciutat, a l'Albada, per líquid als pulmons, expliquen fonts properes a la víctima al mitjà citat, descartant per complet el coronavirus. Va rebre l'alta el 18 de març després de millorar amb el tractament. Però abans, van fer-li les proves de la Covid-19 dues vegades, per assegurar que marxava sana a casa. 

La senyora havia compartit habitació amb una persona amb símptomes, que dormia just al seu costat, explica la font. El primer test va donar negatiu i, al cap d'uns dies, el segon, també. «No hi havia càrrega viral», resumeix el testimoni com a veredicte perquè la dona marxés a casa, d'on ni va sortir els dies posteriors. Ni ella ni el seu marit van tenir contacte amb ningú més que amb un familiar i amb totes les precaucions. Què va passar?

El trist final de la història

Pocs dies després de rebre l'alta, la víctima i el seu marit començaven a tenir febre. «Va contreure el virus i no li van detectar. Van haver de fallar els tests», assegura el testimoni, assegurant que la dona es va infectar a l'hospital. F. i M. El matrimoni va ingressa junt per infecció pulmonar i amb símptomes de coronavirus vint dies després que ella rebés l'alta, el 6 d'abril. Prop d'una setmana després morien un darrere l'altre.

La família, desolada, a part d'obrir una pàgina de Facebook en record al matrimoni, molt conegut al barri de Ca n'Oriac de Sabadell per haver-hi tingut una botiga de moda, ha denunciat el cas al Defensor del Pacient, una queixa sobre la qual l'Hospital Parc Taulí no s'ha pronunciat, de moment, per la normativa de Protecció de Dades, segons apunta el mitjà citat.

La família del matrimoni català, a part de viure el dol, denuncia que la dona va compartir planta amb malalts de coronavirus i que a casa, en canvi, només va tenir contacte amb un familiar i complint totes les mesures de seguretat recomanades. «Va agafar el virus allà. No volem diners ni res, només una cosa: que no passi més», acaba.


Comentaris

envia el comentari