El tsunami hauria arrasat tot el planeta vermell

Un megatsunami hauria arrasat el planeta Mart fa 3.500 milions d’anys

Això ho indica un estudi científic, que es basa en el cràter Lomonosov del planeta vermell com a epicentre del gegantí fenomen

El planeta Mart hauria patit els efectes d’un enorme tsunami fa prop de 3.500 milions d’anys, segurament a causa de l’impacte d’un meteorit. De fet, l’onada hauria estat de l’alçada d’un gratacel i de color vermellosa a causa de la pols marciana, arrasant absolutament tota la superfície del planeta vermell, raó per la qual el fenomen ha estat batejat com un megatsunami. 

Així ho indica un nou estudi científic publicat a la revista ‘Journal of Geophysical Research: Planets’ que corrobora aquesta teoria proposada per primera vegada l’any 2016. La nova investigació s’ha centrat a determinar el camí que hauria fet aquesta increïble onada al llarg del planeta, per tal de trobar el seu origen. 

L’astrònom del Centre Nacional per a la Investigació Científica de França, François Costard, va encapçalar aquesta investigació. Juntament amb el seu equip d’experts, va arribar a la conclusió que l’origen d’aquest enorme tsunami seria el cràter Lomonosov, que fa uns 150 quilòmetres de diàmetre. Una conclusió que s’ha fet després d’analitzar un total de 10 cràters marcians.

Imatge del planeta Mart
Imatge del planeta Mart | Mart

 

Tots els indicis indiquen al mateix cràter

Segons explica un dels coautors de l’estudi, Alexis Rodríguez, el cràter Lomonosov compleix tots els requisits per haver estat l’epicentre de l’enorme tsunami, ja que té uns 3.000 milions d’anys i les seves vores estan erosionades de tal manera que l’aigua, un cop va arrasar el planeta, hauria tornat al pou. En aquest sentit, els models indiquen que la col·lisió del suposat meteorit hauria estat tan gran que hauria generat aquest megatsunami.

No obstant, els experts són prudents i afirmen que encara falten més dades per confirmar tota aquesta teoria.  Algunes hipòtesis apunten a que la gran onada hauria estat provocada per una gran esllavissada de terra, un terratrèmol o una erupció volcànica, i no pas per un meteorit com s’afirma actualment.

També et pot interessar...