Imatge d'una persona introduint el seu vot dins d'una urna electoral

Un membre d'una mesa diu que se'n va a aparcar i es fuga del col·legi electoral

Els fets han tingut lloc a Caldes de Montbui, a la comarca del Vallès Oriental

Les eleccions d'aquest 14 de febrer són, sense cap mena de dubte, diferents de la resta de comicis que s'han celebrat. En plena pandèmia del coronavirus i amb la qüestió de si realment era necessari dur a terme uns comicis en aquests moments a Catalunya, no podia faltar alguna anècdota surrealista, i acaba de sortir a la llum la primera de la jornada, que ha tingut lloc a Caldes de Montbui, a la comarca del Vallès Oriental.

Tal com ha explicat la periodista Gemma Permanyer, del mitjà 'VOrientalTv', un home ha fugit just després d'iniciar-se la constitució de les meses electorals de l'espai Can Rius.

L'home ha dit que anava a aparcar i no ha tornat al col·legi

Segons ha explicat Permanyer, el titular en qüestió s'ha presentat a la formació de meses. Això no obstant, l'home ha estat poca estona en aquest col·legi electoral, i després d'assegurar que anava a aparcar el cotxe i tornava, s'ha fugat i no ha tornat a presentar-se al lloc.

Per aquest motiu, la persona que havia estat designada com a suplent s'ha vist obligada a ocupar el seu lloc, i s'ha convertit en el nou membre d'aquesta mesa electoral.

Ja estan constituïdes el 100% de les meses

D'altra banda, i tal com ha informat el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, en aquests moments ja s'han constituït el 100% de les meses electorals, motiu pel qual ha agraït a tothom la «responsabilitat i el compromís cívic». Ho ha fet a través de Twitter en una piulada a les 11.10 hores.

El director de Participació Ciutadana i Processos Electorals, Ismael Peña-López, havia explicat uns minuts abans que quedaven 22 meses per informar, 9 d'elles a Barcelona, tot i que ell mateix ja ha augurat que s'acabarien constituint. «Molt probablement ja estan constituïdes però nosaltres encara no ho sabem», ha dit a TV3.

Sobre la publicació de l'escrutini, ha indicat que «segurament s'endarrerirà», però caldrà consultar-ho amb la Junta Electoral Central.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.