Aquest dimarts 9 de novembre ha començat el Memorimage 2021. El festival, que enguany ha recuperat la presencialitat, tornarà a emplenar el Teatre Bartrina de Reus del 9 al 12 de novembre amb diverses pel·lícules i documentals.
Una secció dedicada als joves
La intenció de l'organització és apropar al públic de totes les edats a aquestes jornades completament gratuïtes. És per això que es va crear la secció MemoriJove, dirigida especialment al públic adolescent de secundària i batxillerat.
Gràcies a la recuperació de les sessions presencials al Teatre Bartrina en horari matinal, els joves també tindran l'oportunitat de parlar amb membres de l'equip de les pel·lícules després de les projeccions.
En les darreres edicions, més de 3.000 nois i noies han vingut al MemoriJove. Si qualsevol centre educatiu vol participar en aquesta activitat, que té com a objectiu que els més joves tinguin l'oportunitat de conèixer històries properes i d'altres mons, s'ha d'omplir aquest formulari.
Per posar-se en contacte amb l'organització del Memorimage, caldrà escriure al seu correu electrònic info@memorimage.reus.cat.
Programació del MemoriJove
La programació dedicada per als més joves comptarà amb un total de 4 pel·lícules que faran gaudir als adolescents en 6 sessions.
Per començar, el dimecres 10 de novembre hi haurà una doble sessió, a les 9.30 i a les 12 hores de 'Las Sinsombrero 3 - Exiliadas' dirigida per Tània Batlló, Manuel Jiménez i Serrana Torres. El film pretén apropar-se a aquelles artistes intel·lectuals que es van veure obligades a exiliar-se a diferents països durant la guerra civil.
L'endemà, la pel·lícula 'Fortuny. La Mort del pintor' es reproduirà a les 9.30 hores i consistirà a protagonitzar la vida del pintor Marià Fortuny. Seguidament, a les 12 hores els adolescents podran gaudir de 'Com jo vulgui' (As i want), un film que narra com ha estat el despertar d'una dona inspirada pel coratge del moviment feminista a Egipte.
Per acabar les sessions del MemoriJove, 'Atsasu' (Gau Hura) mostrarà en forma de documental la transformació física i emocional dels joves a través d'un accés inèdit al seu entorn personal i familiar.