Mercabarna tancarà la temporada de calçots superant per primer cop els 15 milions d'unitats venudes

El creixement de les exportacions i el bon temps durant els caps de setmana d'hivern expliquen les bones xifres

Tarragona, al capdavant de producció de calçots
Tarragona, al capdavant de producció de calçots | CatalunyaDiari.cat

Malgrat que la temporada de calçots s'allargarà encara 10 dies més, els majoristes de Mercabarna asseguren que les previsions es compliran i que la d'aquest any serà la millor de la història a nivell de vendes ja que, per primer cop, se superaran els 15 milions d'unitats venudes, superant l'anterior rècord establert l'any passat amb 14,3 milions.

A una bona producció en quantitat, tot i que les pluges de la tardor que van fer patir per la campanya, s’ha sumat el bon temps de l’hivern que ha animat les calçotades a llars i restaurants. «Aquesta temporada ha estat una veritable fal·lera», asseguren els majoristes. A les bones xifres, a banda de la climatologia, hi ha contribuït també l'increment de les exportacions, que ja representen més del 20% del total de vendes, i el fet que la temporada s'ha allargat més que altres anys perquè Setmana Santa ha caigut tard.

Tarragona, al capdavant de la producció de calçots

Dels calçots comercialitzats pels majoristes de Mercabarna, uns 10 milions procedeixen de la demarcació de Tarragona, dels quals uns set milions són calçots certificats de Valls (el 50% de la seva producció total). Li segueixen, amb 4,5 milions, els calçots provinents del Baix Llobregat i el Maresme, una àrea de producció que no està subjecte a estàndards de qualitat però amb una llarga trajectòria de conreu.

  

  

Pel que fa a les exportacions, aquesta temporada han crescut entre un 5% i un 10% per situar-se per sobre del 20% i superant totes les previsions. Els principals mercats on s'envien calçots són França, Bèlgica i Alemanya i, principalment a Londres, on el calçot ha quallat en la restauració i a botigues de productes alimentaris selectes i gurmet. També hi ha una demanda creixent a la resta de l'Estat on les calçotades són cada cop més populars a restaurants de Madrid, l'Aragó i les Illes Balears.


Comentaris

envia el comentari