Façana exterior d'un establiment de Mercadona

Mercadona dona més de 167.000 kg de productes als Bancs d'Aliments de Barcelona

Els menjadors socials de la capital també s'han beneficiat d'una donació que busca reforçar l'ajuda a les persones més necessitades en plena pandèmia de coronavirus

Davant l'excepcional situació de crisi que ha provocat la pandèmia de Covid-19, qualsevol gest pot ajudar  les persones que, a causa de les seves circumstàncies personals, s'estan veient doblement afectats per la crisi. En aquest sentit, ja són nombroses les empreses que han fet donacions  o han ajudat, d'una manera o l'altra, els seus treballadors o a institucions públiques que miren de garantir els drets fonamentals de la població. 

Mercadona  és una de les últimes que s'ha sumat a aquesta llista a la ciutat de Barcelona  gràcies a la seva última donació. En concret, la companyia valenciana ha fet una donació de 167.000 quilos d'aliments i productes de primera necessitat al Banc d'Aliments de la capital catalana i als 18 menjadors socials de la demarcació, que actualment segueixen oberts per assistir a persones que necessitin ajuda. 

Entre els productes bàsics donats s'hi troben aliments bàsics com la llet, la pasta, llegums i productes frescos, així com menjars preparats, conserves, brous, cremes de verdures i altres aliments amb capacitat d'aguantar més temps en bon estat. 

Així, Mercadona ha donat 112.600 kg de productes al  Banc d'Aliments de Barcelona en dues tandes, la primera el passat 27 de març amb 7.333 kg, i la segona entre els dies 1 i 2 d'abril amb 10.072 kg. Una tercera entrega ha estat de 35.520 kg de llegums, efectuada aquest dimarts, 21 d'abril.

Pel que fa  als menjadors socials, la companyia ha donat uns 55.000 quilos de productes des del 27 de març. L´última d'aquestes donacions s'ha produït aquest dimarts, 21 d'abril, amb 2.400 kg d'aliments entregats a la Fundació Formació i Treball. 

El director de Relacions Externes de Mercadona a Barcelona, Joan Gil, ha assenyalat que «la situació d'excepcionalitat que estem vivint és molt canviant i requereix per part nostra agilitat en les decisions i els plantejaments, amb un únic objectiu: donar resposta a les demandes de les persones més necessitades en aquesta situació de complexitat extraordinària que estem vivint, i lliurar més de 167.000 quilos d'aliments en un període de poc més de tres setmanes ha estat la nostra petita contribució».

Lluís Fatjó-Vilas, director del Banc dels Aliments de Barcelona, per la seva banda ha volgut destacar que «l'emergència social derivada del confinament i l'aturada que ha ocasionat la Covid-19, ens ha obligat a actuar de manera ràpida. Hem necessitat incrementar els estocs d'aliments i agilitar el repartiment per arribar a més persones. També hem engegat un nou programa de distribució d'àpats cuinats al qual han contribuït, de manera notable, les recents donacions de Mercadona».

Política d'acció social de Mercadona

El  pla de Responsabilitat Social de Mercadona inclou diverses mesures perquè la companyia torni a la societat el que considera que en rep, i així ajudar persones amb necessitats concretes. 

En aquest sentit, la cadena de supermercats compta amb contractes de col·laboració amb 4 bancs dels aliments a Catalunya i altres entitats socials, com els mencionats menjadors socials. A tot Catalunya són 35 el nombre de menjadors a qui donen suport. 

Des de principis d'aquest 2020, Mercadona ja ha donat 477 tones d'aliments i productes de primera necessitat a totes aquestes entitats i organitzacions amb qui col·labora a Catalunya.