Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

L'avellana DOP Reus, protagonista del Mercat de Nadal

Per commemorar el Dia Mundial de l'Avellana se'n lliuraran saquets als visitants

Bona acollida de la fira Temps d'Avellana de Reus
Imatge d'arxiu d'avellanes   | cedida

 

L'avellana serà la protagonista del Mercat de Nadal de Reus aquest diumenge. Per commemorar el Dia Mundial de l'Avellana, es lliuraran saquets d'aquest fruit sec a tots els visitants que en vulguin des de les 11 del matí de diumenge dia 9 de desembre, fins que s'exhaureixin les existències. Amb aquesta acció es vol reivindicar el valor nutricional de l'avellana Denominació d'Origen Protegida Reus. L'acció, de fet, s'organitza des de l'Ajuntament de la ciutat i el Consell Regulador de la DOP Avellana de Reus.

A més de repartir saquets d'avellanes DOP Reus, a la capital del Baix Camp també es duran a terme altres accions per posar de manifest el valor de la fruita seca. En algunes d'aquestes accions hi col·laboren entitats comercials locals. Els establiments associats a la Unió de Botiguers, El Tomb de Reus, l'Eix Comercial Prim Sunyer i el Passeig Comercial El Pallol donaran presència a l'avellana DOP Reus als seus aparadors.

Instant en què les avellanes recollides es descarreguen en un remolc.
Instant en què les avellanes recollides es descarreguen en un remolc. | ACN

 

Reus, convidada a la fira d'alimentació més gran del món

Precisament en el marc del Dia Mundial de l'Avellana, el mateix 9 de desembre se celebra a Bolonya, al nord d'Itàlia, la fira FICO Eataly World. Es tracta de la fira d'alimentació més gran del món i l'avellana hi tindrà un paper destacar a causa, principalment, de la posició d'Itàlia com a segon país que més en produeix a tot el món. En aquesta edició 2018, Reus és ciutat convidada i hi portarà vermut de Reus i avellana DOP Reus.

L'avellana DOP Reus

La Denominació d'Origen Protegida Reus serveix per distingir les varietats d'aquest fruit sec que es produeixen al territori. Es tracta de les varietats negreta, paueteta, gironella, morella i culplana, que tradicionalment s'han cultivat al Baix Camp, però també a l'Alt Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, el Tarragonès i la Terra Alta. Totes elles compten, segons els seus preceptors, amb un gran nombre de qualitats gastronòmiques i alimentàries.