Mercat Vell de Conesa 2019.

Conesa bull de gent amb la celebració de l’11è Mercat Vell

Degustar, observar, comprar. El petit poble de la Conca de Barberà s’ha omplert de visitants per gaudir de les diverses activitats

Visitar Conesa qualsevol altre dia de l’any és anar a un poble silenciós, sense cotxes, amb molts llocs per aparcar i amb poca gent al carrer. Visitar Conesa en un dia com aquest dissabte dia 3 d’agost és justament tot el contrari.

La ‘culpa’ la té la celebració del Mercat Vell, una de les cites que molta gent es marca en el calendari i que anima a pujar a passejar per aquest petit poble de la Conca de Barberà.

A mig matí, les àmplies esplanades del municipi lluïen plenes de cotxes i els carrers començaven a ser un bullici de gent, la qual cosa demostra que aquesta celebració està més que consolidada.

Els carrers, plens de colors (i de calor). I les cases, obertes de bat a bat. Les ombres del poble són un dels béns més preuats, per aguantar una mica millor les altes temperatures.

Mercat Vell de Conesa 2019.
Mercat Vell de Conesa 2019. | Júlia Giribets

Un total de 65 parades conformen el recorregut d’aquest any. Articles de segona mà de tota mena transporten al visitant a èpoques passades. Els patins de la infància, aquell joc de taula tan emblemàtic o els discs de l’avi treuen el cap entre els productes de venda, fent venir una certa nostàlgia plena de records. Tot i que també es poden adquirir articles més propers en el temps.

Les entrades de les cases són un altre dels atractius del Mercat Vell. Els veïns les obren per acollir-hi exposicions, antiguitats o curiositats, però per a molts dels visitants, són també un punt un fer una pausa. La fresca que hi ha entre les parets d’aquestes cases antigues, serveix per a fer un parèntesi i passar uns breus minuts en un lloc amb una agradable temperatura i descobrir exposicions, manualitats o d’altres sorpreses.

Una exposició de fotos tridimensional

Entre tantes antiguitats, arriba el contrapunt de la modernitat.  En una de les sales, el visitant pot veure una exposició fotogràfica, que no entendrà si no es posa unes ulleres 3D, ja que es tracta d’imatges tridimensionals. Es tracta de 'Rapa Nui 3D' de Joan Díez.

Mercat Vell de Conesa 2019.
Mercat Vell de Conesa 2019. | Júlia Giribets

Vins i gastronomia en el Mercat Vell de Conesa

Seguint les indicacions que hi ha pels carrers s’arriba a un espai perfectament adequat per a fer una pausa, parlar i seure una estona. És la zona del tast de vins i formatges, on es poden degustar aquests productes i recarregar les piles per a seguir amb la passejada.

Una de les novetats d’aquest any del Mercat Vell és la zona dedicada a la gastronomia local, que es troba ben visible. I si algú no la veu, la reconeixerà amb facilitat, ja que una agradable olor de pa i coques envaeix l’ambient ràpidament.  També hi ha oli, embotits, cerveses o una food truck per a fer passar la gana.

Mercat Vell de Conesa 2019.
Mercat Vell de Conesa 2019. | Júlia Giribets

Un any més, el Mercat Vell serveix de pretext per a omplir el poble de Conesa de gent que, a part de gaudir de les parades  i activitats descobreixen els carrerons d’aquest bonic municipi de la Conca de Barberà.