Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Mercè Comes a la mítica 'Plats Bruts' de TV3.

El drama de Mercè Comes, mítica Iaia de Plats Bruts: la mort del seu marit massa jove

Mercè Comes rememora la mort del seu marit: «El món s'enfonsa»

Mercè Comes és una figura àmpliament coneguda a TV3 i a Catalunya. En efecte, darrere del seu èxit hi ha una gran quantitat de projectes que ha dut a terme amb talent. Però, segurament molts la recordarem pel seu gran paper a la mítica 'Plats Bruts'. A la recordada 'sitcom', Comes hi interpretava la 'iaia Sunsión', un personatge emblemàtic i que molts encara recorden amb nostàlgia a dia d'avui.

Tenint en compte tots els seus treballs no només com a actriu a la televisió, sinó també en una companyia de teatre, 'La Cubana', es pot dir que professionalment li ha anat tot molt bé. Això no obstant, pel que fa a la seva vida personal, no ho ha tingut tan fàcil. I és que ha hagut de travessar dures situacions relacionades amb la salut del seu marit.

Imatge de Mercè Comes
Mercè Comes narra la seva experiència amb l'ictus del seu marit | TV3

«El món s'enfonsa»

Segons explica la mateixa actriu, el seu marit va patir un ictus quan només tenia 50 anys. Era bastant jove, però les seqüeles que li van quedar van acabar provocant la mort del seu marit. «Quan la persona amb qui convius passa a dependre absolutament de tu, el món s'enfonsa», confessa Mercè.

En efecte, arran de l'ictus el seu marit va perdre la capacitat de moure's i de parlar. Per tant, el marit de l'actriu havia d'estar atès les 24 hores, cosa que reduïa la seva independència a zero.

Fa 10 anys que va morir el seu marit

De fet, l'ictus és la causa més freqüent de discapacitat física en persones adultes. Comes explica que 1 de cada 6 persones en patiran un al llarg de la seva vida. Ella ho sap prou bé, ja que va viure aquesta tràgica experiència amb el seu home. Ara bé, val a dir que no el seu marit encara va viure més anys després d'aquest ictus. Concretament, va viure 14 anys més «a casa, molt ben cuidat» i a hores d'ara ja fa 10 anys que va morir. Això sí, a partir de l'ictus, la seva qualitat de vida va disminuir bastant. 

Així, doncs, Mercè Comes ha patit alguns sotracs a la seva vida. No obstant això, ella no s'ha enfonsat, ha tirat endavant i, prenent com a referent la seva experiència, ha volgut conscienciar els espectadors de la perillositat dels ictus. 

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp