Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un ple del Congrés dels Diputats a Espanya

Meritxell Batet, nova presidenta del Congrés

Serà la primera presidenta catalana de la cambra espanyola, i ho ha aconseguit en segona votació | La barcelonina haurà de lidiar amb la hipotètica suspensió dels presos després que el jutge Marchena ho deixés tot en mans del Congrés

 

Meritxell Batet ja és oficialment nova presidenta del Congrés dels Diputats. La política socialista, nascuda a Barcelona, es converteix en màxima autoritat del Congrés i ho farà amb una primera tasca d'allò més difícil: lidiar amb la hipotètica suspensió dels presos després que el jutge Marchena ho deixés tot en mans de la cambra espanyola. 

La seva designació s'ha aconseguit després de dues votacions i una majoria simple, ja que a la primera volta, per majoria absoluta, no havia sortit elegida per només un vot, ja que són necessaris 176 i n'ha aconseguit 175. D'aquesta manera Batet substitueix a la popular Ana Pastor. La primera decisió que hi haurà de prendre serà sobre la suspensió, o no, dels diputats presos. 

Manuel Cruz proposat per presidir el Senat
El barceloní Manuel Cruz ha estat elegit com a nou president del Senat | CEDIDA

 

Manuel Cruz, president del Senat

Avui també s'ha elegit el president del Senat i després de la negativa a què ho pogués ser Iceta, l'elegit ha estat el també català Manuel Curz, cap de la llista del PSC. Ha aconseguit la majoria absoluta amb 140 dels 250 vots emesos. Ha superat en aquesta votació a Ruth Goñi, senadora de Ciutadans per Navarra, qui només ha aconseguit 11 vots. Durant la votació hi ha hagut 84 vots en blanc i 15 nuls.

Manuel Cruz va néixer a Barcelona el 1951, és llicenciat i doctor en filosofia per la Universitat de Barcelona, no és catedràtic de Filosofia Contemporània. Juntament amb Batet, va ser un dels 15 diputats del Grup Socialista que va votar en contra de la investidura de Mariano Rajoy com a president del govern. També va estar portaveu del PSOE a la Comissió de Ciència, Innovació i Universitats.

La salutació entre Junqueras i Pedro Sánchez

És la imatge que tothom esperava. Pedro Sánchez i Oriol Junqueras s'han saludat al Congrés dels Diputats, tot i que la realització televisiva de la cambra ha preferit esquivar la imatge enfocant Albert Rivera