Més de 1.300 grups escolars confinats a Catalunya per contacte amb un positiu de coronavirus

També s'ha tancat una llar d'infants

Imatge d'arxiu d'uns joves a classe escoltant el professor
El nombre d'alumnes confinats ascendeix a més de 30.000  | Redacció

El nombre de grups escolars confinats per un positiu de Covid-19 és de 1.302, 35 més que els declarats aquest divendres, segons el Departament d'Educació. En total, als centres educatius s'han detectat 3.360 positius, 203 més que en el darrer balanç. D'aquests, 3.000 entre alumnat, 340 entre docents i personal d'administració i serveis i 20 personal extern.

Pel que fa als confinats, n'hi ha un total de 31.054, 29.128 alumnes, 1.651 docents i personal d'administració i 275 personal extern. Les persones en quarantena han pujat en 926. D'altra banda, s'ha notificat el tancament de la llar d'infants 'Blau Cel' a Barbens (Pla d'Urgell), que se suma a les dues llars d'infants també clausurades a Vilagrassa (Urgell) i l'Hospitalet de Llobregat.

 

Bargalló demana centrar el focus en la tasca pedagògica

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló reclama centrar el focus en la tasca pedagògica que «malgrat les dificultats» estan fent les escoles i instituts i no en les mesures d'higiene i seguretat. Bargalló assegura que els confinaments per casos de contagi de coronavirus seran una constant durant tot el curs i que «superat el repte» d'obrir els centres, el que cal és garantir que ho puguin fer de la millor manera possible.

«Les mesures sanitàries no són el més important del curs, sinó que gràcies a elles el curs pot funcionar», va explicar aquest divendres. Després de visitar l’Escola Mestres Montaña i l’Institut Celestí Bellera de Granollers, el conseller Bargalló va indicar que tot i algunes «disfuncions», els departaments de Salut i Educació treballen de costat per donar respostes «ràpides i efectives» als problemes que van sorgint.

Segons va indicar, la majoria d'ells «previstos» com ara el confinament i desconfinament de grups. «Està passant estrictament allò que esperàvem». Cal recordar que en unes declaracions a Catalunya Ràdio en el dia de l'inici de curs Bargalló va reconèixer els errors dient que no s'havien fet les coses del tot bé i va indicar que el que més li preocupava que «tot allò que les famílies ens demanen que s'apliqui a l'escola, també ho apliquin fora de l'escola».


 


Comentaris

envia el comentari