Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge d'una aula el primer dia del curs 2020-2021

Més de 2.300 grups escolars confinats i 7 centres tancats per coronavirus

Els positius acumulats des de l'inici de la pandèmia són 43.877

Imatge d'una aula el primer dia del curs 2020-2021
Els positius acumulats des de l'inici de la pandèmia són 43.877  | Àngel Ullate

Segons les darreres dades del Departament d'Educació de la Generalitat, els grups escolars confinats per Covid-19 són 2.331, 370 menys que en el darrer balanç, una xifra que representa el 3,24% del total. Actualment, hi ha 55.953 persones confinades, 9.169 menys que en el darrer balanç: 53.124 alumnes (-8.719), 2.657 docents i personal d'administració i serveis (-429) i 172 de personal extern (-21).

D'altra banda, els positius acumulats des de l'inici de la pandèmia són 43.877, 984 més que en el balanç anterior, i s'han registrat 4.737 positius als centres educatius els darrers deu dies. Pel que fa als centres tancats, n'hi ha set, els mateixos tres menys que en el darrer balanç, al Solsonès (1), el Maresme (1), el Vallès Occidental (2), l'Urgell (1), Alt Camp (1), Val d'Aran (1). Es tracta del 0,14% del total.

Els set centres tancats són la llar d'infants Els Piteuets a Sant Llorenç de Morunys (Solsonès); l'Escola Bressol Municipal Marinada a Cabrera de Mar (Maresme); la Llar d'infants El Cucut d'Ullastrell i la Llar d'Infants Little Ducky de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental); l'Escola Espígol – Zer Riu Ondara de Tornabous (Urgell); l'Escola Els Til·lers – ZER El Francolí a La Masó (Alt Camp); i l'Escola Sant Martí - ZER Val d'Aran, a Naut Aran.

Finalment, cal destacar que el Centre d'Educació Especial Guru a Barcelona; l'Escola Coll de Gossem – ZER Tres Branques a Castellfollit del Boix (Bages); i l'Escola d'Espluga de Serra- ZER Alta Ribagorça de Tremp (Pallars Jussà) ja no estan tancats.

Vergés demana reduir la interacció social

Aquest migdia, la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha insistit que cal «rebaixar la interacció social» perquè, segons ha indicat, «continuem amb una pressió assistencial altíssima». Tot i remarcar que «els indicadors de la pandèmia milloren», Vergés ha indicat que la situació actual continua essent crítica.

En aquest context, ha explicat que no entén la decisió de Salvador Illa de deixar la seva responsabilitat al capdavant del ministeri de Sanitat per dedicar-se a preparar la campanya del 14-F a Catalunya. «En un context de tercera onada a Espanya, és inaudit que el ministre de Sanitat deixi el càrrec. L'entorn és preocupant, sobretot a l'estat, on el virus està descontrolat», ha relatat. 

D'altra banda, ha manifestat la seva «preocupació» per la situació que es viu a l'entorn europeu i, especialment, per la corba «disparada» a l'Estat. Vergés ha reconegut que a Catalunya s'han contingut els casos però ha alertat que no és «un nucli aïllat». Així, ha reconegut que cal estar «molt vigilants» als efectes que pugui tenir la variant britànica perquè no canviï els escenaris en les properes setmanes.

.

Vergés ha explicat que les xifres d'incidència de la Covid han millorat però no la situació assistencial, que ha insistit que continuarà empitjorant i seran «setmanes complicades». Ara, hi ha 684 pacients ingressats a les UCI amb covid i fins a 1.044 si es tenen en compte altres patologies, gairebé un 70% del total.

Pel que fa a la soca britànica, ha explicat que s'han confirmat una seixantena de casos de la nova soca i que n'hi ha 41 més en estudi. Vergés ha confirmat que ja s'està donant transmissió a Catalunya, sense necessitat que hi hagi connexió amb persones o viatges provinents del Regne Unit. Per això, ha dit que observant el que ha passat en altres països caldrà vigilar si pot acabar modificant els escenaris actuals a Catalunya i l'impacte assistencial.