URGENT

🚨 Dos morts i diversos ferits en un atropellament massiu a Alemanya

URGENT

👉 Catalunya avançarà al tram 2 de la desescalada i aixecarà més restriccions dilluns

Més de 3.000 empreses se sumen a la iniciativa #EstoNOtienequePARAR

En els pròxims dies es posarà punt final a la primera fase i es convertirà en el moviment E-Activate, ja que «ha arribat el moment d'iniciar l'enlairament»

Façana exterior d'un establiment de Mercadona
Mercadona és una de les empreses impulsores de la iniciativa #EstoNOtienequePARAR. | Mercadona

Més de 3.000 empreses espanyoles s'han sumat a #EstoNOtienequePARAR, una iniciativa que pretén donar suport, donar visibilitat i reconèixer públicament l'esforç i treball de les empreses, treballadors i empresaris que s'han reinventat o continuen amb la seva activitat durant la fase de confinament, promovent així que l'economia nacional continuï movent-se.

La plataforma, que té a Mercadona entre els seus principals impulsors, va iniciar-se a mitjans del mes de març i ja ha sumat més de 3.000 companyies. El ventall d'aquests suports va des de petites, mitjanes i grans empreses fins a autònoms, passant per treballadors, particulars i empresaris de diversos sectors. Tots ells, segons un comunicat de premsa enviat per la iniciativa, «han ajudat a fer que l'economia espanyola no s'aturés de cop després de la paralització del país a l'inici de la crisi sanitària».

«És hora de centrar les nostres forces a activar tota l'economia»

Els organitzadors de la iniciativa expliquen que «ara que, entre tots, empreses, empresaris i treballadors, hem aconseguit durant més de dos mesos mantenir el ritme constant i vital de la nostra activitat industrial i comercial, és hora de centrar totes les nostres forces a activar tota l'economia». En aquest sentit, consideren que «la tornada a la normalitat productiva és essencial per al desenvolupament econòmic i social del nostre país», alhora que s'han felicitat de la feina feta perquè «hem demostrat que podem adaptar-nos als canvis, que la crisi sanitària en comptes de paralitzar-nos ha fomentat la nostra creativitat, la disposició a assumir riscos i l'afany de superació. I no pararem».

  

«Mai abans tantes empreses de tot el país s'havien unit a una iniciativa similar», assenyalen els organitzadors, per als qui «això és només el començament d'un moviment que romandrà després de la crisi sanitària i que deixarà petjada». «La unió d'aquestes companyies i sectors serà clau per a ser proactius davant futures dificultats en l'economia empresarial nacional», recalquen. 

En aquest sentit, des de l'organització s'ha informat que en els pròxims dies la iniciativa #EstoNOtienequePARAR posarà punt final a la seva primera fase i evolucionarà al moviment E-Activate, ja que «ha arribat el moment d'iniciar l'enlairament».

Testimonis de la iniciativa

El president del Grupo Alibérico i president de IFEMA, Clemente González, ha manifestat que «serà una recuperació difícil i que el compromís de tots serà clau per a sortir d'aquesta crisi». González, que fa unes setmanes comentava que la supervivència de moltes empreses i ocupacions està en joc, ha destacat «la importància de comunicar a la societat tot el que es fa en pro de l'activitat econòmica i l'ocupació des del coneixement de la realitat».

Per la seva banda, Alicia Asín, cofundadora i consellera de Libelium, ha destacat que «és important reinventar-nos i adaptar-nos. Com més aviat tornem a la normalitat abans tornarem a reactivar l'economia del país». Sobre aquesta qüestió, Asín ha assegurat que «les empreses haurem de buscar la manera d'augmentar al màxim la productivitat. Tornarem a la normalitat, però fins llavors hem de mantenir l'ànim elevat per a acostumar-nos a aquesta nova situació que ens toca viure».

#EstoNOtienequePARAR també compta amb iniciatives d'autònoms com José Antonio Sánchez, taxista murcià amb més de 23 anys en el sector. Aquest taxista, com molts altres, ha vist els seus ingressos reduïts gairebé en un 90%, encara així, José Antonio presta servei gratuït a tot el personal sanitari que el necessiti, col·labora en el transport de menjar a centres sanitaris i realitza el repartiment de material de protecció entre residències i comissaries.


Comentaris

envia el comentari