Des del passat 28 de juny, moment en què va arrencar la campanya 'Estiu Tarragona Jove', la proposta educativa i lúdica ha reunit un volum constant d'assistents. S'han realitzat cursos, tallers i actes programats cada dia de la setmana excepte dels diumenges, que s'han celebrat als espais joves municipals, a les seus de les entitats joves i de les empreses de serveis o a espais de carrer.
La proposta inicial de l''Estiu Tarragona Jove' es va presentar a mitjan maig amb una oferta de seixantaactivitats lúdiques i formatives. Es van obrir 2.000 places amb el suport de quaranta-cinc entitats i col·lectius joves, que han treballat en coordinació en la majoria dels casos.
A la campanya cal afegir els trenta-cinc actes i espectacles realitzats a l’Espai Jove La Palmera i a diversos espais patrimonials de la ciutat, en el marc del Festival Sota La Palmera i del Cicle Margalló, de nova creació. Tots aquests actes han reunit fins a 2800 persones entre els directes i els actes en línia. En total, més de 4.400 joves han participat en totes les activitats.
Trenta-cinc actes molt diversos que han tingut una bona acollida
La majoria de les activitats han estat gratuïtes i presencials. Tan sols dues de cada deu han estat en línia, i també han tingut una bona rebuda. A les activitats presencials, s'ha respectat tot moment els aforaments reduïts i les mesures de protecció dictades pel Procicat.
D'entre les activitats amb més volum d’assistència i acceptació per part dels participants, destaquen els casals setmanals de teatre, circ, jocs i lleure, ràdio, cinema, escriptura i robòtica. També els cursos de premonitors i monitors de lleure, les sessions esportives de 'quidditch', la ruta per l’Anella Verda i l’street work out, els tallers d’anglogermànic, japonès i xinès o els de teatre i dansa.
Per sobre de tota l’oferta, cal destacar la presència de Miquel Montoro, que va portar l’activitat 'UEP! Com va?', una conversa en directe amb un grup de joves, a través del canal de Youtube de Tarragona Joventut.
L’'Estiu Tarragona Jove' també ha contribuït al suport i l'acompanyament a molts dels promotors, promotores i iniciatives joves. S'ha ofert assessorament per explorar les dimensions formatives de les propostes i en algun dels casos, s'ha promogut l’aparició de models de cogestió i vies d’autofinançament en la recaptació de les matrícules i quotes d’inscripció. Fins i tot, l’experiència i la participació els mateixos formadors joves els ha permès ser actius en la construcció de les mateixes propostes.