Leo Messi va ingressar 111 milions de dòlars l'any 2017

Segons la revista ‘Forbes’ és el futbolista més ben pagat del món

Leo Messi, celebrant un gol amb la samarreta del Barça
Leo Messi, celebrant un gol amb la samarreta del Barça | CatalunyaDiari.cat

Lionel Messi ha estat el futbolista més ben pagat del món l’any 2017, segons la revista ‘Forbes’. El jugador argentí hauria arribat a guanyar 111 milions de dòlars, 84 pel seu salari amb el Barça i 27 pels seus contractes publicitaris amb companyies com Adidas, Pepsi, Gatorade, Huawei, MasterCard o Hawkers.

Aquesta xifra el situa com la vuitena celebritat del món amb més ingressos, superat pels cantants de Coldplay o U2, els actors Dwayne Johnson o George Clooney o el boxejador Floyd Mayweather, qui encapçala la llista amb uns guanys de 285 milions de dòlars. Cristiano Ronaldo amb uns ingressos de 108 milions de dòlars i Neymar amb uns de 90 milions de dòlars són els altres dos futbolistes que figuren en la llista Forbes.

Un nou contracte amb el Barça

Cal recordar que el passat mes de novembre, Messi va firmar una extensió del seu contracte amb el Futbol Club Barcelona fins l’any 2021, augmentant el seu salari i arribant a cobrar amb bonificacions més de 80 milions de dòlars, sent el futbolista més ben pagat per la seva feina.

Tot i això, aquestes dades corresponen a l’any 2017 i, per tant, el nou contracte de Cristiano Ronaldo amb la Juventus de Torí pot fer que acabi superant a Messi en la pròxima llista que publiqui Forbes.

Més enllà del futbol

El merchandising ha fet del futbolista un ésser pràcticament inaccessible. Començant per David Beckham i acabant avui per astres com Messi, Ronaldo i Neymar, els futbolistes són multinacionals del segle XXI. Ells mateixos juguen com una marca pròpia i les firmes de moda saben apreciar-ho.

Adidas, per exemple, no ho ha dubtat i Messi té una pròpia marca dins la firma alemanya. Així, Leo Messi té motxilles, botes, samarretes, pantalons i infinitat de productes lligats única i exclusivament a la seva marca.


Comentaris

envia el comentari