Panamà investiga Leo Messi per «operacions sospitoses» després de la seva condemna a Espanya

Tot apunta que la societat per la qual va ser condemnat a pagar 3,5 milions d’euros segueix vigent a dia d’avui

Messi, en una imatge d'arxiu
Messi, en una imatge d'arxiu | Cedida

La justícia torna a anar darrere de Leo Messi. Tan sols deu dies després que el crack blaugrana declarés que «hi havia ordre de Madrid d’atacar-me», s’ha fet públic que la família Messi segueix mantenint la mateixa empresa que va adquirir just l'endemà de rebre la denúncia de la Fiscalia de Barcelona. Es fa ressò de la notícia ‘El Confidencial’.

Tot apunta que el crack argentí no ha regularitzat del tot la seva situació

Recordem que Lionel i el seu pare, Jorge, van ser condemnats per l’Audiència Provincial de Barcelona durant l’any 2016, acusats de tres delictes fiscals. Per aquest motiu, es va imposar una pena que, després de ser rebaixada per una sentència del Tribunal Suprem, obligava al pare del jugador argentí a pagar una multa d’1,4 milions d’euros  a passar 15 mesos a la presó.

Per la seva banda, Leo havia d’abonar un total de 2.093.000 euros i va ser condemnat a 21 mesos de presó. Unes sancions que es van saldar abans de la resolució judicial. Ara, en descobrir que l’empresa ‘Mega Star’ segueix vigent en el Registre Públic de Panamà, les autoritats del país han reobert la investigació per allò que consideren «operacions sospitoses».

A més, unes filtracions dutes a terme per l’empresa Mossack Fonseca demostraven que la família Messi va mantenir activa la xarxa ‘offshore’ d’empreses entre els anys 2010 i 2013. Una activitat que es va allargar, perquè durant el mes de maig de 2016 un correu electrònic confirma que la societat segueix tan activa com el primer dia. 

Tot un entramat d’organitzacions «offshore»

Malgrat tot, el fet de tenir una empresa registrada en un paradís fiscal no es considera delicte com a tal. Però la diversitat d’empreses en actiu que Messi té repartides per tota Europa sí que podrien suposar un problema pel capità blaugrana.

L’advocat de la família, però, ha volgut deixar clar que el jugador de futbol ja va regularitzar la seva situació, i que actualment Lionel està complint i col·laborant de manera escrupolosa amb les autoritats judicials espanyoles. I, per la seva banda, la família Messi se sent força molesta amb les filtracions i accions unilaterals realitzades per Mossack Fonseca, de les quals en va tenir coneixement gràcies a la premsa.


Comentaris

envia el comentari