IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚑 Frenada de la pandèmia a Catalunya amb una forta baixada del risc de rebrot

La nova mesura de Colau: limitar la velocitat a gairebé tot Barcelona

Decretarà la velocitat màxima a 30 km/h en molts carrers

Imatge del tràfic dens que es viu cada dia al centre de Barcelona
Imatge del tràfic dens que es viu cada dia al centre de Barcelona | UB

L'Ajuntament de Barcelona decretarà el 2021 noves mesures en alguns carrers de Barcelona per combatre els accidents mortals. Concretament, es reduirà la velocitat màxima fins als 30 quilòmetres per hora en els següents carrers de la ciutat comtal: Via Laietana, Jordi Girona, Madri, Travesera de Gràcia, carretera del Carmel, avinguda Mare de Déu de Montserrat, Pi i Molist, Torras i Bages, Almogàvers, Taulat, Diputació i Consell de Cent.

Janet Sanz, la tinent d'alcalde de Mobilitat, Urbanisme i Ecologia, ha detallat que en els pròxims dos anys se sumaran 212 quilòmetres més de carrers 30, incrementant fins al 75% el percentatge de dies amb aquest límit de velocitat, passant dels 1.013,8 quilòmetres als 1.351,8 en total. 

L'aplicació consta de dues fases

L'aplicació de la iniciativa es farà en dues fases: aquest febrer es decretarà la velocitat 30 en la xarxa secundària que té més d'un carril de circulació i s'adequarà l'eix Creu Coberta i carrer de Sants, mentre que el 2021 s'actuarà sobre les vies de la xarxa bàsica esmentades anteriorment.

El consistori subratlla que a 50 quilòmetres per hora el 45% dels impactes acaben amb un resultat de mort, per contra, la xifra es redueix fins a un 5% quan el vehicle circula a 30, a més d'augmentar el camp visual i de concentració en relació amb l'entorn immediat.

Aquesta mesura se suma a la ja anunciada aquest dijous per Ada Colau, que restarà espai als cotxes per a guanyar-lo per als vianants. Amb aquest objectiu, les tardes dels dissabtes i els matins dels diumenges es tallarà el trànsit en deu carrers troncals de la ciutat, entre elles el carrer Aragó. 

'Obrim carrers'

Amb aquestes premisses, l'Ajuntament llança el projecte 'Obrim carrers', amb restriccions de vehicles els dissabtes a la tarda, entre les 17 i les 21 hores, i els diumenges al matí, entre les 10 i les 15, i que s'iniciarà el primer cap de setmana de febrer amb el tall de la Gran de Gràcia i Via Laietana el dissabte.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari