Des de l'arribada de la Covid-19 s'han hagut de canviar moltes rutines que teníem interioritzades. Distància de seguretat, mascareta o la higiene de mans han estat algunes de les mesures que hem agafat arran de la pandèmia.
També hi ha hagut canvis en diversos àmbits, com la cultura, sanitat o negocis, entre altres. Un d'aquests és l'educació i els seus centres, on es van tancar tots sistemàticament amb l'arribada de la Covid-19 a les nostres vides.
El curs 2020-2021, amb la recuperació de les classes presencials en algunes de les aules, s'ha vist marcat pel confinament d'aules, cribratges massius o tancaments de centres per positius.
Ara, amb un curs més d'experiència, s'ha de fer explícit unes noves mesures per tirar endavant el curs. Entre aquestes, una de les opcions que hi ha és la de posar el vaccí de la Covid-19 als alumnes d'entre 12 i 16 anys que encara no se l'han pogut posar.
Les mesures de la URV
La lliçó d'un any sencer amb aquestes mesures s'hauria d'haver après. Ara, a poc més d'un mes d'iniciar un nou curs escolar, el doctor de la Universitat Rovira i Virgili, Àlex Arenas, ha volgut fer un recordatori al departament d'Educació.
Un missatge a les xarxes socials per assenyalar la feina que s'hauria d'estar fent des de la Generalitat a les aules. En aquest sentit, Arenas pregunta si s'està treballant la ventilació a les aules i les ràtios de les mateixes de cara al pròxim curs. «Espero i desitjo que aquest cop sí que anem preparats!», recorda.
Darrere d'aquest recordatori a Educació, Àlex Arenas també ha volgut manifestar el treball que s'està fent a la Universitat Rovira i Virgili. En concret, ha explicat que els centres universitaris tenen autonomia i, en aquest sentit, cada una farà «el que pensi és més convenient» per a cada una.
En aquesta direcció, ha explicat que la URV està instal·lant mesuradors de CO2. Una incorporació al centre universitari que facilitarà informació a l'aula i tindrà registres centralitzats a la universitat.
Aquesta és una mesura que s'implantarà a la Universitat Rovira i Virgili, però tal com assenyala Àlex Arenas, a la resta de centres educatius o universitaris, no ho sap.