Viatgers xinesos amb mascaretes en un vol a la Xina el 8 de febrer de 2020

Contundents mesures de l'organització del MWC per l'amenaça del coronavirus

Veten l'entrada a les persones provinents de l'epicentre del brot i mesuraran la temperatura als assitents

GSMA, l'organització del Mobile World Congress (MWC), ha anunciat noves mesures de seguretat  per prevenir el coronavirus. A la fira, que se celebrarà a Barcelona  del 24 al 27 de febrer, no hi podrà accedir cap persona que hagi estat a la Xina menys de 14 dies abans –s'haurà d'acreditar amb el passaport o un certificat mèdic- ni qui provingui de la província xinesa de Hubai, epicentre del brot.

Controlaran la temperatura als assistents

Altres mesures que l'organització ha previst són implementar controls de temperatura o fer que tots els assistents certifiquin que no han estat en contacte amb ningú infectat. Aquestes mesures arriben poca estona després que l'empresa Amazon hagi anunciat que no participarà al MWC, sumant-se així a LG, Ericsson i Nvidia.

L'organització ha reiterat que seguirà endavant en l'organització de l'esdeveniment mundial de mòbils i que es prendran aquestes mesures addicionals de seguretat per prevenir riscos pel coronavirus.

Recullen firmes perquè se suspengui

Més de cent persones s'han unit a una campanya de Change.org per demanar que s'ajorni el Mobile World Congress, donat el risc pel brot de coronavirus. Asseguren que, segons l'OMS, els països han de «prevenir el contagi per evitar la propagació internacional» del virus. Volent, per tant, que se suspengui el gran esdeveniment per evitar l'expansió de la malaltia.

També et pot interessar...