El Govern suspèn els ingressos i les visites a les residències de Sitges per nou casos de Covid al municipi

L'Ajuntament també ha decidit també el tancament preventiu dels dos casals d'avis municipals

Imatge d'un personal sanitari extraient mostres de PCR en una usuària d'una residència gironina el 25 de maig de 2020
Les visites a les residències de Sitges s'han prohibit per prevenció. | ACN

La Generalitat ha suspès de manera preventiva els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges i ha tancat el centre de dia després de detectar nou casos positius de Covid-19 al municipi. Segons informa l'Ajuntament sitgetà, tots els casos són asimptomàtics, s'han confirmat entre l'1 i l'11 de juliol i cap d'ells és dins les residències. L'objectiu del tancament dels centres és protegir la població més vulnerable.

Així mateix, l'Ajuntament ha completat aquestes actuacions després de decidir el tancament dels dos casals de gent gran del municipi. Tot això, mentre la Policia Local ha reforçat la vigilància al carrer per garantir que es compleixen les mesures de prevenció contra la Covid. L'alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha obert la porta a adoptar altres mesures «si és necessari».

Dimecres, reunió per abordar l'àmbit de l'oci nocturn

En un comunicat, Carbonell ha recordat «la importància d’extremar les mesures de seguretat i evitar situacions que poden suposar un risc per a la ciutadania». Segons informa l'Ajuntament de Sitges, dimecres se celebrarà una reunió entre el Departament de Salut i el consistori per afrontar mesures de contenció en l'àmbit de l'oci nocturn.

En paral·lel, la Regidoria de Salut ha reactivat el comitè d’actuació Covid-19 per posar en marxa noves mesures de protecció. Fins ara a Sitges, des que va esclatar la pandèmia, el Departament de Salut ha comptabilitzat 191 de casos positius de SARS-Cov-2.

Altres mesures de l'Ajuntament

Aquestes mesures se sumen a les decretades la passada setmana, quan l'Ajuntament de Sitges va prohibir fins al 30 de setembre tots els actes als carrers comercials i d'oci del nucli antic i també a la zona de la façana marítima. Amb aquesta mesura, el govern municipal vol evitar així esdeveniments que comportin concentracions de gent per minimitzar el risc de contagi de la Covid-19.

El decret també determina que les sol·licituds d’activitat extraordinària o d’ocupació de la via pública hauran de presentar-se amb una antelació mínima d’un mes, i només es concediran en supòsits «excepcionals», sempre que es garanteixin les mesures de protecció necessàries. L'Ajuntament avisa que aquestes llicències podran ser suspeses si es constata que no es poden complir les normes de seguretat.


Comentaris

envia el comentari