Les mesures sanitàries sobre esport i oci canvien a les zones en fase 1

Ho recull el BOE de la jornada del dissabte 30 de maig

Diversos ciutadans passejant pel Passeig Marítim de Barcelona dissabte, 2 de maig
Les normatives sanitàries sobre l'esport i l'oci canvien en les fases 1 i 2  | CatalunyaDiari

La darrera publicació d'aquest dissabte 30 de maig del Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) estableix, mitjançant una ordre ministerial, les normatives sanitàries de la fase 3 i modifica, en alguns casos, algunes normes que s'han establert en les fases 1 i 2.

Canvis en la fase 1

Amb relació als canvis establerts a la fase 1, un dels més rellevants té a veure amb l'estació a la qual estem a punt d'entrar: l'estiu. En aquest sentit, es permet l'obertura de piscines però amb l'ús exclusiu esportiu, en cap cas es permetrà la seva obertura per motius d'oci.

A més, han afegit que per poder fer ús de les piscines, caldrà una cita prèvia i s'ha de fer de manera individual o com a màxim fins a dues persones, en el cas que l'esport que es practiqui així ho requereixi. Afegeixen que en cas de ser dues persones les que practiquin l'esport aquàtic en qüestió, s'haurà de mantenir una distància mínima entre els usuaris de dos metres. L'aforament màxim permès serà del 30% i serà possible utilitzar els vestidors.

També estarà permès l'entrenament total en lligues professionals i la represa de la competició professional, tot i que serà a porta tancada «quan l'evolució de la situació sanitària ho permeti» i sota les mateixes mesures que aquells territoris que estiguin en la fase 2.

Les activitats esportives, recreatives o culturals en espais naturals es podran dur a terme de forma lliure i sense la necessitat de guia professional. Els locals d'espectacles han de facilitar l'agrupació de participants en les seves sales.

Canvis establerts en la fase 2

Pel que fa als canvis establerts en la fase 2, també hi ha alteracions en l'àmbit esportiu. Ja no es limita a un esportista per carril en l'ús de piscines, encara que se segueixi mantenint la capacitat màxima restringint el 30% i la necessitat de demanar cita prèvia. En espais esportius tancats, com el tenis, es podrà practicar la modalitat en parelles, de manera que podran jugar juntes fins a quatre persones.

A més, també s'alleugen les mesures en els entrenaments dels clubs professionals, permetent-se les reunions tècniques en què participin més de 15 persones si fos necessari o quan hagi finalitzat la primera setmana d'entrenament total.


Comentaris

envia el comentari