Imatge d'una terrassa d'una bar a A Coruña.

Els meteoròlegs avisen del que arribarà a Catalunya: continua sent surrealista

A les portes del novembre, es preveuen màximes que fregaran els 30 graus | D'altra banda, no s'esperen pluges en els propers dies

És tropical i, fins i tot, surrealista. Pel carrer s'hi veuen bermudes i mànigues curtes. Quelcom que no ens estranyaria si les piscines estiguessin obertes i la gent estigués de vacances. Però no, no hi ha ni piscines obertes, ni estem de vacances. De fet, estem a les portes de la Castanyada. 

El temps, però, no és ni molt menys el que se li presumeix a la Castanyada. Amb màximes registrades de fins a 29 graus, Catalunya (i el global de l'Estat) travessen una situació tèrmica del tot surrealista i inesperada. 

Per a acabar-ho d'adobar, des del Meteocat s'assegura que no hi ha ni rastre de pluges imminents. Caldrà esperar fins després de Tots Sants per veure novament ruixats a Catalunya i que les temperatures baixin d'una vegada per totes.

30° en plena tardor

Avui dimecres, demà dijous i divendres es registraran màximes a Catalunya de fins a 29 graus. En concret, aquesta temperatura es registrarà a la Terra Alta i a la Ribera d'Ebre. Tot i això, cal comentar que no serà una anècdota: a l'Empordà, al Gironès, al Baix Llobregat i al Barcelonès es registraran els 28° al migdia; i a Lleida, a la Catalunya Central i al Tarragonès es registraran 27 graus. 
 

Una Castanyada Tropical 

És el que s'espera: castanyes i màniga curta. Tot sembla indicar que viurem una Castanyada per sobre dels 20 graus a Catalunya. Per la qual cosa podem dir que sí, que estem vivint una situació tèrmica del tot surrealista. 
 

Novembre en màniga curta

La situació no és només d'abast català, és d'abast estatal. Segons l'AEMET, la borrasca de l'Atlàntic provocarà una reacció que afectarà bona part del continent europeu. Especialment la vessant occidental, on es troba Espanya. Aquesta vindrà acompanyada de vents del sud, que faran augmentar encara més les temperatures aquesta tardor.

Les conseqüències es notaran a França, on s'espera que els termòmetres pugin més enllà dels trenta graus. Inevitablement, doncs, també es notarà a Catalunya.

A la península, només Galícia i la cornisa cantàbrica podrien alliberar-se de l'onada de calor que ve els propers dies. La pitjor situació s'espera a les zones del sud peninsular.

Finalment, a vall del Guadalquivir s'endurà la pitjor part i es podria arribar fins als 33 graus amb facilitat. A la nit es podrien superar els vint graus, cosa que portarà de tornada les nits tropicals que han predominat aquest estiu. Sembla que rebrem el mes de novembre en màniga curta.