Diversos sanitaris amb roba especial de protecció contra la Covid-19 vestint-se

El metge de l'espanyola morta de càncer no la tocava «per si es contagiava de Covid»

La Junta de Castella-i-Lleó assegura que obrirà una investigació

Sonia Sainz-Maza, una veïna d'Espinosa de los Monteros, a Burgos, ha mort de càncer sense que el seu metge de capçalera li donés cita en tres mesos. Només parlava amb el metge per telèfon i quan va tenir el diagnòstic, ja era massa tard. «El seu metge no li va tocar ni un pèl per si es contagiava de coronavirus», denuncia la seva germana Lydia.

Segons li explicava cada dia la seva germana, les molèsties de Sonia van començar amb mal de peu, però de seguida va perdre molts quilos i el seu deteriorament físic es va posar de manifest a la vista de tothom. 

 

«La meva germana s'ha estat morint a l'altre costat del telèfon»

Malgrat això, el seu metge de capçalera mai el va atendre en persona, només a través del telèfon durant tres mesos. «La meva germana s'ha estat morint a l'altre costat del telèfon», assegura Lydia. «La vaig poder veure en diverses ocasions, però mai vaig considerar oportú explorar-la. Ni tan sols es va plantejar fer-se una analítica malgrat que ella patia», explica la seva germana.

Després de tres mesos patint innombrables dolors, al mes de juliol va ser ingressada per fi a l'hospital. A partir del seu ingrés, van descobrir el tumor, però ja era massa tard per realitzar qualsevol tractament. Sonia va morir just un mes després.

 

El tweet de la germana de Sonia sobre la trucada de la consellera de Sanitat

Des de la Junta de Castella i Lleó, la consellera de Sanitat va confirmar que s'havia obert una investigació i va demanar disculpes a la família. La germana de Sonia Sainz-Mata ha publicat un tweet explicant que la consellera Verónica Casado s'ha posat en contacte amb ella per demanar-li perdó.

Els sindicats denuncia que hi ha molts casos com aquest a Espanya, conseqüència de la crisi sanitària del coronavirus. L'Associació contra el Càncer parla d'una sèrie emergència. Eva és una altra pacient de càncer en fase de recuperació que no pot demanar cita per fer-se una revisió: «Porto des de l'11 de març esperant, m'ho han ajornat en dues ocasions».